Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
5 sap pırasa (Çok uzun değildi)
1 adet havuç
1 dolu tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı pirinç
Tuz
İsteğe bağlı kimyon
Sıvı yağ
Sıcak su
Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye sıvı yağ dökülür ve salça 5 dk kısık ateşte kavrulur.
Üzerine ince dilimlenmiş havuç eklenir 5 dk daha kavrulur.
Daha sonra 1 cm kalınlığında kestiğimiz pırasalar eklenir. Kısık ateşte 10 dk yeterlice kavrulur.
Üzerine pirinç, tuz ve kimyon eklenip üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir. Orta ara karıştırarak pişirilir.
Pirinç piştiğinde sebzeler de yumuşamış olacaktır. Afiyet olsun.
Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 sap pırasa (Çok uzun değildi)
1 adet havuç
1 dolu tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı pirinç
Tuz
İsteğe bağlı kimyon
Sıvı yağ
Sıcak su
Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye sıvı yağ dökülür ve salça 5 dk kısık ateşte kavrulur.
Üzerine ince dilimlenmiş havuç eklenir 5 dk daha kavrulur.
Daha sonra 1 cm kalınlığında kestiğimiz pırasalar eklenir. Kısık ateşte 10 dk yeterlice kavrulur.
Üzerine pirinç, tuz ve kimyon eklenip üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir. Orta ara karıştırarak pişirilir.
Pirinç piştiğinde sebzeler de yumuşamış olacaktır. Afiyet olsun.
Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı