Pırasa Diblesi Tanımı İçin Malzemeler
1 kg pırasa
1 büyük havuç
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) çay bardağı bulgur yada pirinç
1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
Tuz
Karabiber
Su
Limon
Pırasa Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasalar küçük küçük doğranır, havuç rendelenir.
Sıvı yağ konan tencerede kavrulur, rengi dönünce salçası ek edilir.
Bulguru da ek edilir, karıştırılır. İçerisine 1 çay bardağı kaynamış su, tuz, karabiber ek edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Piştikten sonra servis yaparken limon sıkarak servis yapabilirsiniz, mükemmel oluyor yapacaklara şimdiden afiyet olsun
Pırasa Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg pırasa
1 büyük havuç
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) çay bardağı bulgur yada pirinç
1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
Tuz
Karabiber
Su
Limon
Pırasa Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasalar küçük küçük doğranır, havuç rendelenir.
Sıvı yağ konan tencerede kavrulur, rengi dönünce salçası ek edilir.
Bulguru da ek edilir, karıştırılır. İçerisine 1 çay bardağı kaynamış su, tuz, karabiber ek edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Piştikten sonra servis yaparken limon sıkarak servis yapabilirsiniz, mükemmel oluyor yapacaklara şimdiden afiyet olsun
Pırasa Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı