AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pirasa derin dondurucuda saklanir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pırasa derin dondurucuda saklanır mı?​

Pırasayı dondurucuda saklarken bilinmesi gerekenler Pırasayı haşlayarak saklarsanız 3-4 ay içinde, çiğden saklarsanız 5-6 ay içinde, şoklayarak saklarsanız ise 7-8 ay içinde tüketmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Pırasa nasıl doğranır?​

Pırasanın en yaygın doğrama biçimi halka halka dilimlere ayırmaktır. Temizleyip yıkadığınız pırasayı doğrama tahtası üzerine alın ve keskin bir bıçakla, 1 parmak kalınlığında halkalar halinde kesin. Yemeklerinize görsellik katmak isterseniz, halkaları yan yan kesip asimetrik bir detay oluşturabilirsiniz.
Pişmiş pırasayı ise 1-2 gün içinde tüketmeniz gerekmektedir. Çünkü pişmiş pırasa buzdolabında dahi olsa bile 2 günden fazla dayanmayacaktır.
Derin dondurucudan çıkan pırasa nasıl pişirilir?
Donmuş pırasayı bir kilo veya yarım kilo olarak ister düdüklü tencerede isterseniz tencerede pişirin, kulanılan su miktarında bir değişiklik olmaz. Pişme süresi düdüklü tencerede kısık ateşte 5 dakikada; tencerede en düşük ısıda 30 dakikada pişiyor.
Havuç derin dondurucuda nasıl saklanır?
Derin Dondurucuda Havuç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuçlar soyulup halka halka doğranır. Süzgece konup yıkanır.
- Suyu süzdürüldükten sonra buzdolabı poşetine konup derin dondurucuda saklanır.
- Dilediğiniz zaman dilediğiniz miktarda çıkarıp yemek, pasta, tatlı ve salatalarda kullanılabilir.

Pırasanın yeşil kısmı ile ne yapılır?​

Pırasanın yeşil kısımları yıkandıktan sonra resimdeki gibi doğranır. Tavaya 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı koyularak pırasalar eklenir ve pişirilir. Pırasaların rengi değişince yumurtalar kırılır. Tuz eklenir ve karıştırılır.

Bozuk pırasa nasıl anlaşılır?​

Sağlıklı ve doğal bir pırasa, yapraklarının koyu yeşil, dip kısmının beyaz olmasıyla anlaşılabilir. Pırasanın beyaz kısımlarında sararma, yapraklarında çatlaklar ve solma varsa o pırasa taze değildir.
Taze pırasa buzdolabında, yıkanmadan muhafaza edilmelidir. Bu şekilde tazeliğini 1 hafta-10 gün arasında koruyabilir. Bir poşette saklamak sebzenin nemini muhafaza etmesine yardımcı olur. Pişmiş pırasa ise oldukça kolay bozulur, bu nedenle buzdolabında dahi olsa 2 günden uzun süre saklanmamalıdır.
Pırasa yemeği dondurucuda nasıl saklanır?
Pırasaları temizleyip yemeklik doğrayınız. Domatesleri küp küp doğrayın. Buzdolabı poşetinin altına domatesleri üzerine pırasaları koyup ağzını sıkıca kapatınız. Derin dondurucuya koyunuz.
Pırasa Zeytinyağlı pırasa nasıl pişirilir?
Bir bardakta portakal suyu,limon ve suyu birleştirin. Ardından tenceredeki pırasaların üzerine ekleyin. Toz şeker ve tuzunu ilave ederek hafifçe karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirdiğiniz pırasayı, kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.

Derin dondurucuya havuç atılır mı?​

Havuçlar soyulup halka halka doğranır. Süzgece konup yıkanır. Suyu süzdürüldükten sonra buzdolabı poşetine konup derin dondurucuda saklanır. Dilediğiniz zaman dilediğiniz miktarda çıkarıp yemek, pasta, tatlı ve salatalarda kullanılabilir.

Havuç buzluğa atılır mi?​

Havuçların derin dondurucu da depolama süresi 12 aydır. Şoklama yöntemi ile 3 dakika süre ile kaynar su içerisine bıraktıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Dilediğiniz yemek ve salatalarda kullanabilirsiniz, afiyet olsun.
 
Geri
Üst