Pırasa Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pırasa Böreği Tanımı İçin Gereçler
5 adet yufka
İç harcı için;
1 kilo pırasa
2 tane havuç
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Sosu için;
1 tane yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
Üzeri için;
Çörek otu
Susam

Pırasa Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pırasaları ayıklayıp, pakça yıkayıp, ince ince doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tencereye alıyoruz.
Onlar yumuşarken havuçları temizleyip rendeliyoruz ve yumuşayan pırasalara ekleyip kavuruyoruz.
Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip altını kapatıyoruz.
Yufkayı açıp üzerine süt, yoğurt, yumurta ve sıvı yağ ile hazırladığımız harçtan kaşıkla gezdiriyoruz.
Pırasalı harcımızdan serpiştiriyoruz yufkanın her yerine ve rulo olarak sarıyoruz.
Gül böreği üzere sarıp yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz.
Bitince kalan sıvı harcı böreğin üzerine döküp çekmesini bekliyoruz.
Bir yumurta sarısı üzerine sürüp çörek otu susamı döküp fırına veriyor.
180 derece evvelce ısınmış fırında yakalık 45 dakika pişirip sıcak servis ediyoruz.
Pırasa Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst