Pırasa Böreği Tanımı İçin Malzemeler
1 kg pırasa
1,5 adet havuç
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı mısır unu
Yarım demet maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 paket kabartma tozu
Rendelenmiş kaşar
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Toz kırmızı biber
Pırasa Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasaları ince formda doğrayalım
Üzerine havucu rendeleyin birazda tuz ekleyin ve uygun bir tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Kavrulan pırasayı soğuması için kenara alalım.
Diğer yandan uygun bir kaba yumurta,yoğurt ,mısır unu, maydanoz, kabartma tozu ve baharatları döküp karıştıralım.
Üzerine soğuyan pırasayı ek edip güzelce karıştıralım.
Karışımı yağlı kağıt serili tepsiye dökelim ve güzelce yayalım.
Üzerine kaşarı kaşarın üstünde toz biber serpip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk pişirelim.
Pırasa Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg pırasa
1,5 adet havuç
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı mısır unu
Yarım demet maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 paket kabartma tozu
Rendelenmiş kaşar
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Toz kırmızı biber
Pırasa Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasaları ince formda doğrayalım
Üzerine havucu rendeleyin birazda tuz ekleyin ve uygun bir tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Kavrulan pırasayı soğuması için kenara alalım.
Diğer yandan uygun bir kaba yumurta,yoğurt ,mısır unu, maydanoz, kabartma tozu ve baharatları döküp karıştıralım.
Üzerine soğuyan pırasayı ek edip güzelce karıştıralım.
Karışımı yağlı kağıt serili tepsiye dökelim ve güzelce yayalım.
Üzerine kaşarı kaşarın üstünde toz biber serpip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk pişirelim.
Pırasa Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı