AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pırasa Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Pırasa Böreği Tanımı İçin Malzemeler
4-5 kol pırasa
1 adet havuç
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı lor peynir
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
Susam ve çörek otu

Pırasa Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye sıvı yağ koyalım.
Üzerine doğradığımız pırasaları ve rendelediğimiz havuçları ekleyelim.
Pırasalar biraz yumuşayınca altını kapatalım.
Bir kapta bulgurumuzun üzerine sıcak suyu dökelim.
Ayrı bir kapta yumurtaları, peynir, unu ve kabartma tozunu birleştirelim sonra ince bulguru ve pırasa karışımını dökelim.
Baharatları ekleyip yağlı kağıdın üzerine dökelim üzerine susam ve çörek otu ile süsleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına koyalım.
Üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Pırasa Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst