AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pink Floyd kac album satti?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Pink Floyd kaç albüm sattı?​

Pink Floyd, 1996’da ABD’de Rock and Roll Hall of Fame’e, 2005’te UK Music Hall of Fame’e dahil edildi. Grup, 2013 itibarıyla 75 milyonu ABD’de olmak üzere dünya çapında 250 milyon albüm satmıştır. Popüler müzik tarihinde ticari olarak en başarılı gruplardan biridir.

Pink Floyd The Wall ne anlatıyor?​

Pink Floyd’un, 1979 yılının son aylarında çıkmış, 23 defa platin plak ödülü almış konsept rock albümü. Pink adında, sanal bir karakter üzerinden, giderek yalnızlaşan, yabancılaşan insanın korkuları ile kendi çevresine ördüğü soyut duvarı anlatır.

Pink Floyd ne zaman dağıldı?​

Pink Floyd ne zaman dağıldı?
2015 yılının Eylül ayında David Gilmour, Classic Rock’a verdiği röportajda Pink Floyd’un sona erdiğini söyledi ve bir devir böylece resmen kapandı

Roger Waters hangi müzik grubunun kurucusu?​

Pink Floyd’un kurucularından, şarkı yazarı, bas gitaristi ve grubun beyni Roger Waters, 20 Haziran Salı günü Kuruçeşme Arena’da konser verecek. Konserde, solo albümlerinden örnekler ve Pink Floyd’un unutulmaz şarkılarının yanı sıra grubun unutulmaz albümü “The Dark Side Of The Moon”un tamamını çalacak.

Roger Waters Pink Floyd dan ne zaman ayrıldı?​

1985’te Pink Floyd’dan ayrıldı ancak parlak lirik zekası ile gruba damgasını vurdu. Bugün bile birçok kişi için Pink Floyd denilince akla gelenler Roger Waters ve grubun Dark Side of the Moon’da birçok şarkıdaki vokalleri ve müthiş gitarıyla David Gilmour’dur.

Pink Floyd un solisti kim?​

Pink Floyd un solisti kim?
Pink Floyd, gitar ve vokalde Syd Barrett, davulda Nick Mason, basta ve vokalde Roger Waters ve klavye ve vokalde Richard Wright adlı üniversite öğrencileri tarafından kuruldu.

I wish you were here ne demek?​

“wish you were here” metninin Türkçe çevirisi. I wish you were here, or me there. Keşke burada olsaydın, ya da ben orada olsaydım.

The Wall hangi yıl?​

Wall to Wall müzik nedir?​

Wall to Wall müzik nedir?
“Wall to Wall”, Amerikalı R&B şarkıcısı Chris Brown’un Exclusive adlı ikinci stüdyo albümünden çıkan ilk teklisidir. Parçanın yapımcılığını Swizz Beatz ve Sean Garrett üstlenmiştir. Şarkı, Amerikan müzik listesine doksan altı numaradan girmiş ve yetmiş dokuz numaraya ulaşmıştır.

Pink Floyd, 2013 yılı itibarıyla dünya genelinde 250 milyon albüm satışı yaparak popüler müzik tarihinde ticari anlamda en başarılı gruplardan biri olmuştur. Grubun kurucusu ve şarkı yazarı Roger Waters, ayrıldıktan sonra da solo kariyerinde başarılı işlere imza atmıştır. Pink Floyd'un solisti ise vokal ve gitarıyla Syd Barrett'dır. "I wish you were here" ifadesinin Türkçe çevirisi ise "Keşke burada olsaydın, ya da ben orada olsaydım" şeklindedir. "The Wall" albümü ise Pink Floyd'un 1979 yılında çıkardığı ve 23 kez platin plak ödülü kazanmış konsept rock albümüdür. Pink Floyd, dünyaca ünlü bir müzik grubu olup, eserleriyle geniş bir hayran kitlesine sahiptir.

Geri