Ping komutu parametreleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ping komutu parametreleri nelerdir?​

.::Ping Komutları::. ping -a 192.168.0.2 ===> ip deki diger bilgisayara ufak veri paketleri gönderip, alarak baglantiyi test eder. “-a” parametresi ile ipdeki bilgisayarin adresi görüntülenir. ping -a -n 20 192.168.0.2 ===> -n parametresinin yanindaki deger kadar veri paketleri gönderilirilerek test edilir.
Ping nasıl atılır?
ping -t komutu: Sürekli ping atmak deyiminin tam karşılığıdır bu komut. belirli bir ip adresine yada web sitesine bu komutu kullanarak ping attığınızda siz Ctrl+C komutunu kullanıp komutu kesene kadar ilgili adrese ping atmaya devam eder. Kullanımı: ping 192.168.1.1 -t şeklindedir.
NSlookup komutu ne demek?
NSlookup komutunun görevi, bir sayfanın TCP/IP yani domain adları ve adresleri ile ilgili sorgulama yapılmasına yardımcı olmaktır. Bu sayede bir DNS serverin doğru çalışıp çalışmadığı kontrol edilebilir. Nslookup.exe, DNS sunucuları üzerinde kontrol ve sorun giderme için kullanılan bir komut satırı aracıdır.

Ping nasıl durdurulur?​

Ping Sonuçlarını Okumak. Pingi durdurmak için Ctrl + C tuşlarına basman gerekebilir.
IP Ping Test nasıl yapılır?
Ping testi nasıl yapılır?
- Adım #1: Windows arama kutusunu açıp CMD yazın ve Enter’a basın.
- Adım #2: Komut penceresine ‘ping <IP adresiniz>’ komutunu girin ve Enter’a basın. IP adresinizi bilmiyorsanız konuya ilişkin rehberimize göz atabilirsiniz.
- Adım #3: Çıkan sonuçta ‘time
Trace ne işe yarar?
TRACERT tanılama yardımcı programı, hedefe İnternet Denetim İletisi Protokolü (ICMP) yankı paketleri göndererek hedefe giden bir rota belirler. TRACERT bu paketlerde farklı IP Yaşam Süresi (TTL) değerleri kullanır.

Traceroute nasıl alınır?​

Traceroute programını Windows üzerinde kullanabilmek için komut satırına tracert ip/host adresini yazmanız yeterli. Aşağıdaki resimde www.google.com adresine erişirken üzerinden geçtiği bilgisayarların ip adreslerini görebilirsiniz.

Geri