Pimento nasıl pişirilir?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pimento, İspanyolca bir sozcuk olan ve biber anlamına gelen pimienta’dan turemiştir Kalp şeklindeki bu biberler, salatadan krem peynire her turlu yemekte kullanılır ve yeşil zeytinlerin ortasındaki kırmızı şeyler de bu biberlerdir Pimentolar tatlı biberlerdir ve dolmalık biber gibi kozlenebilir veya fırınlanabilirler Kurutulmuş ve dovulmuş halleri tatlı paprika olarak satılmaktadır
Kozlenmiş

Fırınınızı 180 dereceye getirin Biberin iki tarafını da kesin veya ortadan ikiye bolup icindeki cekirdekleri cıkarın İstediğiniz şekilde dilimlediğiniz biberlerinizi kabuğu yukarıda olacak şekilde pişirme kağıdının uzerine yerleştirin Ustler eşit derecede kozlenip kararana kadar fırında tutun Fırından cıkardıktan sonra plastik bir poşetin icine koyun Biberler poşetin icinde soğurken bir yandan da ustteki kabuklarından kurtulmak icin terleyeceklerdir Soğuyunca pimentoları kolayca soyup istediğiniz gibi kullanabilirsiniz
Pimentoları Fırınlamak

Pimentolar, fırınlanmış yemeklere tuzlu bir tat katacaktır Mısır unlu pimentolu muffin ve mısır unlu pimentolu ekmek tariflerine internetten kolaylıkla ulaşabilirsiniz Her 12 muffin icin 13 bardak kıyılmış, kozlenmiş veya konserve pimento kullanın Fırınlanmış pimentoları, tat vermek ve yemekleri guzel gostermek icin sandvic ekmekleri dahil bircok yemeğe ekleyebilirsiniz
Pimentolu Krem PeynirPimentolu krem peynir; ekmek, sandvic ve krakerler icin cok kullanılan bir dip soskrem peynirdir Bu sosu yaparken konserve, kozlenmiş veya kıyılmış pimentoları kullanabilirsiniz Yumuşak bir sos elde etmek icin cedar peynirini, veya tercih ettiğiniz peyniri, rendeleyip yanmasını onlemek icin duşuk ısıda kaynamakta olan sute ekleyin Pimentoları ekleyip peynir tamamen eriyene kadar karıştırın ve kullanımınıza bağlı olarak buzdolabında veya oda sıcaklığında soğumaya bırakın Artan pimentolu krem peynirinizi buzdolabınızda saklayın
Tavuklu Pimentolu Corba“The Prairie Star kitabının yazarı Marie Hower’a gore pimentolar corbalarda kullanıldığında tavuk ile birlikte guzel harmanlanırlar Bir sos tavasında 2 corbakaşığı tereyağı eritin ve doğranmış soğan ile bir bardak taze mantarı 5 dakika boyunca soteleyin Bunları bir kaba alın ¼ bardak tereyağını duşuk ısıda eritip ½ bardak un ekleyin Puruzsuz, hafif bir beyaz sos elde edene kadar karıştırın 19lt tavuk suyu ekleyin ve karıştırın Son olarak soğan ve mantarlarla beraber ½ bardak kup kup kesilmiş pimentoları ve 1 bardak pişmiş tavuğu ekleyin Servis etmeden once en az 30 dakika boyunca duşuk ısıda kaynatın
 
Geri
Üst