AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pilotlarin yuzde kaci uyudugunu itiraf etmistir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Pilotların yüzde kaçı uyuduğunu itiraf etmiştir?​

Bir İngiltere araştırması, uçarken pilotların % 43’ünün istemeden uyukladığını tespit etti. Bunların üçte biri de uyandıklarında yardımcı pilotu da uyuklarken bulduklarını söyledi.

Pilotlar neden mayday der?​

O sırada hava trafiğinin büyük bir kısmı Croydon’dan Paris’teki Le Bourget Havaalanı arasında olduğundan, Fransızca venez m’aider (‘bana yardım etmeye gelin’) cümlesinin kısaltılmış hali m’aiderden (‘bana yardım etmeye’) “mayday” ifadesini önerdi.
Meydey Meydey nasıl yazılır?
Denizde tehlikeli bir durumla karşılaştığımızda telsizden “tehlike çağrısı” yaparız. Can ve mal güvenliğini tehdit eden her durumda bu çağrı gerçekleştirilir. Bildiğiniz gibi tehlike çağrısı “mayday” sözcüğüyle yapılır. (Meydey okunur.)

Yardım çağrısı nasıl yapılır?​

Öncelikle, kural şöyledir: ”Mayday, Mayday, Mayday” yavaş ve açık bir şekilde telsizle karşı tarafa dile getirilir. Sonrasında hava veya kara aracının kimliği açıklanır. Sonra tekrar bu sefer bir kere olmak üzere ”Mayday” ifadesi kullanılır. Sonrasında ise konum ve ”derhal yardım talebi” iletilir.

Meydey kelimesinin anlamı nedir?​

Mayday kelimesi, denizde tehlikeli bir durumla karşılaşıldığı zaman telsizden yapılan bir yardım çağrısıdır. Tehlike alarmını ifade etmek için mayday kelimesi kullanılır.
Uçak inerken yakıt boşaltır mı?
Kalkışın ardından, varış noktasına ulaşmadan önce ve uçağın ağırlığı uçağın yapısal iniş ağırlığının altına inmediği durumlarda, uçakta “yakıt boşaltım sistemi” bulunması halinde yakıt boşaltımı yapılabilir. Bu sayede inişde yangın riski ve uçağın yapısal hasar görmesi önlenir.

Uçakta hangi yakıt kullanılır?​

Uçak yakıtı, havacılık sektöründe “ JET-A1” yakıtı olarak bilinmektedir. Hava taşıtlarını çalıştırmak için kullanılmakta olan petrol temelli bir yakıt olma özelliğine sahiptir. Uçak motorlarında sıvılık özelliğini kaybettikleri için dizel yakıt kullanılamaz.

Geri