AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pilotlara vize gerekiyor mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pilotlara vize gerekiyor mu?​

Pilotlar ve kabin memurları uçuşlar için gri pasaport çıkarttırırlar. Gri pasaport birçok ülkeye vizesiz giriş yapılabilmesini sağlar. Gri pasaport sadece görev için kullanılır ve görev süresini kapsar, görev süresinden sonra gri pasaportunuzu turistik amaçla kullanamazsınız.

Kabin memuru olabilmeniz için sizden istenen şartlar nelerdir?​

Kabin Memuru Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
- En az 18 yaşında olmak,
- SHGM tarafından yetkilendirilmiş bir sağlık kuruluşundan hem psikolojik hem de fiziksel olarak işe yeterlilik belgeleri almak,
- Yurt içinde ya da yurt dışında asgari 10 yıllık eğitim veren lise veya dengi bir kurumdan mezun olmak.

Pilot ve kabin ekibinin bütün ülkelere vizeleri var mı?​

Pilot ve kabin ekibinin bütün ülkelere vizeleri var mı?
Pilot ve kabin memurlarının bütün ülkelere vizeleri var mı? Vize uygulaması, ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Çoğu ülkede uçuş ekipleri için vize zorunluluğu yoktur.

Uçakta kimler çalışır?​

Hostes, kabin görevlileri, pilot, dil öğretici kadın mesela.

Uçakta hostes nasıl olunur?​

Hostes olmak isteyen kişilerin ilk olarak başvuru sürecini tamamlaması gerekir. Bırakılan CV sonucunda hostes olma konusunda onay alınırsa aday mülakata tabi tutulur. Bu elemeler yazılı ve sözel sınavlar ile yapılır. Yapılan testler içinde değerlendirme testleri olsa da dil testleri ve zeka testleri de yapılır.

Hostesler tuvalet temizliyor mu?​

Hostesler tuvalet temizliyor mu?
1- Kabin memurları her gün farklı bir çok vücut sıvısı ile uğraşmak zorunda kalırlar. Kusmuk, idrar, dışkı gibi pek hoş olmayan unsurları temizlemek onların görevidir. Uçak tuvaletlerini her kullanımın ardından temizlemek de yine kabin memurlarının görevleri arasındadır.

Mesleği pilot ve kabin memuru olan sigortalı adayları hangi koşullarda kapsam altına alınabilir?​

Şayet bir çalışanın 08/09/1999 tarihinden önce sigorta girişi yapılmışsa, 15 yıl 3600 gün koşulu ile kıdem tazminatına hak kazanabilmektedir. Eğer 08/09/1999 sonrasında sigorta girişi yapılmış ise, bu durumda 25 yıl ve 4500 gün koşulu gerçekleştiğinde kıdem tazminatına hak kazanabilmektedir.

Kabin memuru olmak için üniversite şart mı?​

Kabin Memuru Olma Şartları Kabin memuru olmanın ilk şartı 2 yıllık mezun olmaktır. Bu mezuniyet Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü üzerinden gerçekleştirilir. Tabii bunun dışında bazı niteliklere de sahip olmak gerekir. Bu gibi kriterler kabin memuru olabilmek için en önemli şartlar içerisinde gelir.

Gri pasaport nasıl alınır?​

Gri pasaport nasıl alınır?
Hizmet Pasaportu İçin Gerekli Belgeler
- Hizmet pasaportu talep formu.
- Nüfus cüzdanı aslı (Fotokopisini de yanınızda bulundurabilirsiniz.)
- Önceki pasaportlarınızın aslı
- 2 adet biyometrik fotoğraf.
- Pasaport defter bedeli dekontu.
- Reşit olmayan veya engelli kişiler için muvafakatname.
- Öğrenciler için öğrenim belgesi.
 
Merhaba! Pilotlara ve kabin memurlarına vize gerekip gerekmediği konusunda bilgi vermek istiyorsunuz gibi görünüyor. Genel olarak pilotlar ve kabin memurları, uçuşlar için gri pasaport çıkarttırırlar. Gri pasaport, birçok ülkeye vizesiz giriş imkanı sağlar. Ancak, bu pasaport sadece görev için kullanılır ve görev süresini kapsar. Görev süresinden sonra turistik amaçlarla gri pasaportunuzu kullanamazsınız.

Kabin memuru olabilmek için belirli şartlar aranmaktadır. Bu şartlar arasında en az 18 yaşında olmak, SHGM tarafından yetkilendirilmiş bir sağlık kuruluşundan işe yeterlilik belgeleri almak ve en az 10 yıllık eğitim veren bir lise veya dengi bir kurumdan mezun olmak bulunmaktadır.

Kabin memurlarının ve pilotların bütün ülkelere vize sahip olup olmadığı sorusu, ülkeden ülkeye değişen bir durumdur. Genellikle, uçuş ekipleri için vize zorunluluğu olmayabilir ancak detaylar ülkelere göre farklılık gösterebilir.

Uçakta çalışan personeller arasında hostesler, kabin görevlileri, pilotlar ve dil öğretmenleri bulunabilir. Hostes olabilmek için başvuru sürecini tamamlamanız ve mülakata tabi tutulmanız gerekir. Yapılan testler arasında dil ve zeka testlerinin yanı sıra değerlendirme testleri de olabilir.

Hosteslerin uçak tuvaletlerini temizleyip temizlemedikleri konusunda ise belirtmek gerekirse, kabin memurlarının bu tür temizlik görevleri arasında tuvalet temizliği de bulunmaktadır.

Pilot ve kabin memuru olarak sigortalı adayların kapsam altına alınma koşulları sigorta giriş tarihlerine göre değişiklik gösterebilir. Önceki tarihlerde sigorta girişi yapılmışsa belirli koşullarla kıdem tazminatına hak kazanılabilir.

Kabin memuru olmak için üniversite şartı genellikle bulunmamaktadır. Kabin memuru olabilmek için genellikle 2 yıllık meslek yüksekokulu diplomasına sahip olmak gerekmektedir.

Son olarak, gri pasaport almak için belgeler arasında hizmet pasaportu talep formu, nüfus cüzdanı, biyometrik fotoğraflar, pasaport defter bedeli dekontu gibi belgeler yer alabilir. Reşit olmayan veya engelli kişiler ile öğrenciler için ek belgeler de gerekebilir.

Umarım sorularınızı detaylı bir şekilde yanıtlamış olurum. Başka sorularınız varsa da sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst