AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pilot Lisansi kac para?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Pilot lisansı kaç para?​

PPL (A) (HUSUSİ PİLOT LİSANSI) EĞİTİMİ Kursun planlanan başlangıç tarihi 28 Haziran 2021’dir. İlk kurs grubu 5 öğrenci ile sınırlıdır. Kurs ücreti 11.000 USD karşılığı Türk Lirası’dır (KDV dahil). Son başvuru tarihi 20 Haziran 2021’dir.

Pilot ehliyeti nasıl alınır?​

Hususi pilot lisansı almak için Genel Müdürlüğümüz tarafından yetkilendirilmiş bir uçuş eğitim organizasyonunda veya tescilli kuruluşta en az 45 saatlik uçuş süresinin tamamlanmış olması gerekir. Uçuş Eğitimi Maksimum koltuk sayısı 4 kişiyi geçmeyecek tek motorlu uçaklarla yapılır.

Öğrenci pilot lisansı nasıl alınır?​

Öğrenci pilot lisansı nasıl alınır?
Öğrenci pilot lisansı, uçuş okulları tarafından kursiyerleri için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne başvurarak alınır. Öğrenci pilot lisansı alabilmek için adaylardan aşağıdaki şartlar aranır; İlk yalnız uçuşundan önce 16 yaşını tamamlamış olmak. En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

Öğrenci pilot lisansı ne işe yarar?​

Öğrenci pilot lisansı, pilot adaylarının lisans almaya esas teşkil edecek eğitimleri alabilmeleri için eğitime başlamadan önce tanzim edilir ve ön talep formu niteliği taşır. Öğrenci pilot lisansı ile sadece uçuş eğitimi amacıyla ve eğitim programına uygun olarak uçuşlar yapılabilir.

THY pilot olmak ne kadara mal olur?​

Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi’nde ücretli pilot yetiştirme programında ücret netleşti. THY için yetiştirilen pilotlar dışında ücretli pilot adayı da almaya başlayacak olan THY Akademi’den pilot eğitimi almak isteyenler 85 bin euro’yu (yaklaşık 850 bin TL) gözden çıkaracak.

THY eğitimde maaş veriyor mu?​

THY eğitimde maaş veriyor mu?
Eğitim boyunca ücret desteği alıyor muyuz? Eğitim süresince kişilere ücret desteği yapılmaktadır.
Dövmesi olan pilot olabilir mi?​
Üniforma giyildiğinde vücudun görünen kısımlarında dövme, piercing veya yara/yanık benzeri kalıcı izlerin bulunmaması gerekmektedir.
THY Uçuş Akademisi kaç para?​

Hususi pilot lisansı (PPL A) eğitimine yönelik detaylar veriliyor. Kursun başlangıç tarihi, kurs ücreti ve başvuru tarihi belirtilmiş. Kurs ücretinin 11.000 USD olduğu ve Türk Lirası karşılığı olduğu belirtilmiş. Bu kapsamda kursiyerlerin bilgilendirilmesi sağlanmış.

Pilot ehliyeti almak için belirli uçuş süreleri ve şartları olduğu belirtiliyor. Genel olarak en az 45 saatlik uçuş eğitimine ihtiyaç duyulduğu ve uçuşların tek motorlu uçaklarla yapılması gerektiği ifade ediliyor. Bu da adayların ne tür uçuşlarla ehliyet alabileceklerini göstermektedir.

Öğrenci pilot lisansının alınma süreci açıklanmış. Genel olarak adaylardan beklenen şartlar ve öğrenci pilot lisansının amacı hakkında bilgi verilmiş. Adayların 16 yaşını tamamlamış olması ve belirli eğitim seviyesine sahip olmaları gerektiği belirtilmiş.

THY için pilot eğitimi almanın maliyeti hakkında bilgi verilmiş. Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi'nde ücretli pilot yetiştirme programı için 85.000 euro (yaklaşık 850.000 TL) gerektiği belirtilmiş. Bu da pilot adaylarının maliyet konusunda bilgilendirilmesini sağlayacak bir detaydır.

THY Akademisi'nde eğitim süresince maaş desteği verilip verilmediği sorusu gündeme gelmiş. Bilgi paylaşımına göre eğitim süresince kişilere ücret desteği sağlandığı belirtilmiş. Bu da eğitim sürecinde olan adayların mali anlamda desteklendiğini gösteren bir detaydır.

Son olarak dövmesi olan bir pilot olabilme durumu ve THY Uçuş Akademisi'nin maliyeti hakkında detay verilmemiş, sadece bir video paylaşılmış ancak video ile ilgili detay verilmemiş. Eğer dövmeli pilot olabilme veya THY Uçuş Akademisi'nin maliyeti hakkında detaylı bilgi almak isterseniz, belirli sorular sormayı deneyebilirsiniz.

Geri