AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Piliç Topkapı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Piliç Topkapı Tanımı İçin Gereçler
8 adet açılmış dövülmüş tavuk kalça
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz ve kekik
1 çay kaşığı karabiber
Yarım fincan sıvı yağ
İç pilav için
1 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 er çay kaşığı karabiber ve yenibahar
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
1yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı su

Piliç Topkapı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuğumuzu aldığımız yere dövülmüş alalım. Yoksa meskende siz açın yeterlice. Güzelce süt ve baharatlarını ekleyip en az 1 saat marine edelim.
İç pilavını hazırlayalım. İncecik doğradığımız soğanı yağla kavuralım pirincimizi ekleyip. Kavurup tüm materyalleri ekleyip pilavımız suyunu çekince demlenmeye bırakalım.
Sonra 1 kase yardımıyla tavuklarımızın içine 1 yemek kaşığı pilav koyup güzelce kapatıp aykırı çevirin borcama dizin yapılışını öne çıkanlara ekledim bakabilirsiniz.
Sosunu güzelce karıştıralım tavuklarımızın üzerine sürelim. Hem daha lezzetli hemde güzelce kızarması için.
Üzerini folyo yada yağlı kağıt kapatıp yarım saat 40 dakika 200 derecede pişiriyoruz. Üzerini açık kızarana kadar pişiriyoruz.
 
Geri
Üst