AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pilavlı Patlıcan Kapama Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Pilavlı Patlıcan Kapama Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo patlıcan
Sıvı yağ
250 gr kıyma
1 tane soğan
3 diş sarımsak
Dilek ettiğiniz baharatlar
1 bardak pirinç
Şehriye
Domates

Pilavlı Patlıcan Kapama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak patlıcanları şeritler halinde keserek tuzlu suyun içinde bir mühlet beklettikten sonra sıvı yağda önlü gerili kızartıyoruz.
Bu sırada farklı bir tavaya sıvı yağ alarak şehriyemizi kavurduktan sonra sıcak suda biraz beklettiğimiz pirincimizi de ekleyerek tuz ve suyunu koyup pilavımızı pişiriyoruz.
Kıymamızı tavaya alarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz, soğan ve sarımsağıda katıp daha sonra tereyağımızı da ekleyerek eriyinceye kadar karıştırıyoruz, baharatlarını da koyup kenara alıyoruz.
Küçük yada büyük güveçlere ben büyük kullandım evvel kızarttığımız patlıcanları dizip, ortasına pilavımızı koyuyoruz.
Patlıcanları kapattıktan sonra güveci zıt çevirip üstüne kavurduğumuz kıymayıda ekleyip, servise sunuyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
 
Geri
Üst