- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 162.156
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Pilavın altı tutmaması için ne yapılır?
Pilav yaparken ocağınızın orta ateşte olmasına dikkat edin. Pilavınıza doğru oranda su ilave edin. Suyunu tamamen çekip, pişmek için suyu kalmayana dek ocağın üzerinde bırakmayın. Hafif nemli bir haldeyken ocaktan alın ki demlenebilsin ve dibi tutmasın.Dibi tutan pilav yenir mi?
Dibi tutan ya da yanan pilavınızı çöpe atmak yerine ekmek kullanabilirsiniz. Ocakta unutulmuş pilavın üzerine bir dilim beyaz ekmek koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Ekmeği 2-3 dakika beklettikten sonra tencereden alın. Bu sayede yeniden pilav yapmak yerine hali hazırda olan pilavı değerlendirmiş olursunuz.Pilavın dibi tuttu ne yapmalıyım?
Özellikle sulu yemeklerin en iyi eşlikçisi pilavı tutturmak oldukça zor. İşte dibi tutan pilavınızı kurtarmak için yapmanız gerekenler…
- Yemeği ocaktan hemen alın.
- Demlenmeye bırakmadan önce ekmek dilimi koyun.
- Demlenirken de ekmek dilimi kullanın.
- Pilavı yeni bir kaba aktarın.
- Yeni kabındaki pilavı iyice karıştırın.
Pilavın yapışmaması için ne yapmalı?
Pirinçleri akan suyun altında su tamamen şeffaf olana kadar yıkayın. Suyunu süzün ve 20 dakika bekletin. Bu sayede nişastası temizlenecek ve yapışmayacaktır. Ayrıca pişirirken 1-2 damla limon damlatırsanız yine yapışmasını önlemiş olursunuz.Hamur olmuş pilav nasıl kurtarılır?
Tencerenin üzerine kağıt havlu veya temiz kuru bez koyarak kapağını kapatın. Ocağı en kısık ateşe alarak suyunu azar azar çekmesini sağlayın. Eğer tencerede su kaldıysa, tencerenin kapağını açın ve ocağı kısık ateşe getirin. Bu şekilde pilavı 5 dakika daha pişirin ve suyun buharlaşmasına izin verin.Dibi tutan yemek nasıl kurtarılır?
Yanmış olan yemeğin tenceresini içi soğuk su dolu bir kabin veya lavabonun içine koyun. En altı daha çok yandığı için o kısımları tencerenin dibinde bırakın. Geri kalan yemeği temiz bir tencerenin içerisine taşıyın. Yemeğin salçası azalmışsa biraz daha salça, su ve yağ ekleyin ve yeniden ocağa koyup pişirin.
Süt yağlı bir malzeme olduğu için de çabuk yanabiliyor ve tencerenin dibinin tutulmasına neden olabiliyor. Sütünüzün dibinin tutmaması için ise kalın tabanlı, yanmaz yapışmaz tencereler kullanmanızı öneririz. Bunun dışında sütünüzü dibini sürekli tahta kaşık yardımıyla kazır gibi yaparak kaynatın deriz.