Pilava sonradan su eklenir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
241.780
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Pilava sonradan su eklenir mi?​

Pilav az miktarda kaldıysa 1 kaşık su bile yeterli olabilir. Su eklendikten sonra kesinlikle karıştırılmadan tencerenin kapağı kapatılmalıdır. 1-2 dakika beklendikten sonra hafifçe karıştırılır, kapağı kapatılarak ısıtılmaya devam edilir. Hemen ardından ocak söndürülür ve 10 dakika beklenir.

Pirinç pilavı ana yemek mi?​

Pilav Türk mutfağında genellikle yardımcı yemek, et veya sebze yemeklerinin yanında ana yemeğe eşlik eden bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor.
Pilav diri kalırsa ne yapılır?
Tencerenin üzerine kağıt havlu veya temiz kuru bez koyarak kapağını kapatın. Ocağı en kısık ateşe alarak suyunu azar azar çekmesini sağlayın. Eğer tencerede su kaldıysa, tencerenin kapağını açın ve ocağı kısık ateşe getirin. Bu şekilde pilavı 5 dakika daha pişirin ve suyun buharlaşmasına izin verin.
Pilav tekrar pişirilir mi?
Uzmanlar bayat pilavın sağlık sorunlarına yol açmaması için buzdolabında maksimum 24 saat bekletilmesi gerektiğini vurguluyor. Ayrıca pilav tekrar tekrar kesinlikle ısıtılmamalı. Piştikten sonra dolaba kaldırılan pilav 24 saat içinde bir kez ısıtılabilir.

1 kilo pirinçten kaç kişilik pilav olur?​

Bir kilo pirinçle yapılan pirinç pilavından 3 kilo pirinç pilavı çıkar. Bu üç kilo pilavı gerektiği şekilde tabaklarsanız; 12 kişi veya 30 kişiye yetecek miktarda sade pirinç pilavınız olur.

10 kişilik bulgur pilavı nasıl yapılır?​

YEMEĞİN TARİFİ Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın. Orta ateşte, bulgur suyunu çekmeye başlayıp göz göz oluncaya kadar pişirin. Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika daha pişirin.
Pirinç pilavı neden diri olur?
Çok basit bir dille anlatayım; pirinçleri az kavurursanız pilavınız lapa olur. Eğer çok kavurursanız da kullanacağınız suyun dengesi değişeceğinden pilavınız kıtır kıtır olur. Bu noktaya dikkat edelim. Pirinçlerin kokusunu duyduğunuz an kavurma işleminin bittiği an olmalı.
 
Geri
Üst