AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pilav Üstü Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Pilav Üstü Tavuk Tanımı İçin Gereçler

Üzeri İçin
500 gram tavuk göğsü
İçi İçin
2 su bardağı bulgur
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1, 5 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Pilav Üstü Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinçleri güzelce kadar yıkayın ve pilavınızı pişirene kadar ılık su içerisinde bekletmeye devam edin. Tavuğu bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra yeterlice haşlanana kadar pişirin. Akabinde hafif soğuduktan sonra didikleyin.
Bir pilav tenceresinde tereyağını eritin ve üzerine pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurun. Daha sonra, pirinçlerin üzerine didiklediğiniz tavuk etlerini ekleyin.
Tavuk suyu ve kaynamış suyu da ekledikten sonra tuz ve karabiberi ek edip yavaşça karıştırın ve.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
Pilav pişerken ortada tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın. Pilav suyunu çekince ocağı kapatın ve tencerenin kapağının altına bir kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakın. Pilavınız demlenince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
 
Geri
Üst