AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pilav Üstü Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Pilav Üstü Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

Pilav için
1 su bardağı bulgur
1,5 su bardağı tavuk suyu
1,5 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı (silme)
1 yemek kaşığı şehriye
Tuz
Tavuk için
2 adet tavuk göğsü
4 su bardağı su (haşlamak için)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı (silme)
Pulbiber
Kekik
Kimyon
Karabiber
Tuz

Pilav Üstü Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tavuk göğsünü bir (silme) tatlı kaşığı tuz eklenmiş suda haşlamaya bırakıp pilavımızı yapalım.
2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alıp şehriyelerimizi kızartalım.
Kızaran şehriyelerimize yıkadığımız bulgurları ekleyip tereyağını ek edip biraz kavuralım.
Kavrulan pilavımıza tavuk suyu olağan şu ve tuzu ekleyip pişirmeye bırakalım.
Haşlanan tavuklarımızı didikleyelim.
Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alıp eritelim.
Eriyen yağa didiklediğimiz tavukları ekleyip baharatları ekleyip uygunca kavuralım.
İsteğe nazaran servis yapılabilir.Afiyet olsun.
Pilav Üstü Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst