AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pilav Üstü Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Pilav Üstü Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
1 adet 250 gram tavuk göğsü
Karabiber pul biber tuz
Pilav için;
Önceden haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı tel şehriye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı ıslanmış pirinç
Su tuz

Pilav Üstü Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuğu haşlıyoruz. Haşladıktan sonra mikser yardımıyla açmaya çalışıyoruz tel tel olana kadar.
Pilav için tencereye tel şehriye koyuyoruz.
Sıvı yağ ve tereyağı koyuyoruz, düzgünce kavuruyoruz şehriyeler pembeleşinceye kadar.
Daha sonra ıslamış olduğumuz pirinci ek ediyoruz. Tuzunu ekliyoruz.
Üzeri geçinceye kadar sıcak su ek edip pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra tavuğu ve pilavı istedikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pilav Üstü Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst