AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pilav Üstü Et Kavurma Yanına Kızarmış Soğan

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pilav Üstü Et Kavurma Yanına Kızarmış Soğan Tanımı İçin Malzemeler

Kavurma:
400 gram dana eti
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı su
Bulgur pilavı:
1 su bardağı iri bulgur
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 yemek kaşığı tereyağ
2,5 su bardağı sıcak su
Tuz
1-2 adet büyük soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz

Pilav Üstü Et Kavurma Yanına Kızarmış Soğan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel etleri yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra düdüklü tencerede pişirin.
Başka bir tavada sıvıyağını, tereyağı ısıtıp bulgurları ek edin.
Tuzunu ekleyin karıştırın ve suyunu ek edip kısık ayarda göz göz olana kadar pişirin.
Soğanları gösterdiğim üzere iri iri doğrayın diğer bir tavada tereyağını güzelce eritin ve soğanları tuzlayıp kızartın.
Etiniz piştikten sonra tereyağ ve tuzunu ekleyin suyunu çekene kadar son kere kapağı açık kavurun.
Bir kasenin içerisine birinci evvel soğanları akabinde etleri ve son olarak pilavı ek edip tabağa zıt çevirin afiyet olsun.
Pilav Üstü Et Kavurma Yanına Kızarmış Soğan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst