Pilav Üstü Baharatlı Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pilav Üstü Baharatlı Tavuk Tanımı İçin Gereçler

Pilav İçin
1 su bardağı pirinç (Bim’in efsane ithal pirinçi)
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıvıyağ
Tuz
Üstü İçin
Yarım tavuk göğsü
Sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1 çay kaşığı kırmızı acı pul biber (İsteğe göre)
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Pilav Üstü Baharatlı Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pilavımızı pişirelim, pirinçleri yıkayıp ılık suda 10 dakika bekletelim, müddetin sonunda pirinçlerin nişastasını çıkararak yıkayalım ve suyunu 10 dakika süzelim.
Tereyağını eritip sıvı yağ ek edelim ve pirinçleri tane tane dökülene kadar kavuralım. Suyunu, varsa tavuk yahut et suyu ek edelim.
Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişirelim. Piştikten sonra 10 dakika pilavı demlenmeye bırakalım.
Tavuk göğsünü ince ince doğrayalım uygun bir tavaya sıvı yağ koyup ısıtalım tavukları kızarana kadar soteleyelim.
Kızarmaya başlayınca tuzunu ve baharatlarını ek edip karıştıralım 1-2 dakika daha soteleyip ocaktan alalım.
Pilavı servis tabağına alalım üzerine baharatlı tavuğu döküp soğutmadan servis edelim. afiyet olsun
Not: Pirincin cinsine nazaran su çekme oranları değişiklik gösterir. Kullandığım pirincin su çekme oranı bu biçimde olduğu için ölçüleri de bu halde hazırladım.
 
Geri
Üst