Pilates mati yerine ne kullanilabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Pilates matı yerine ne kullanılabilir?​

Mat yoksa: Evde mat yoksa temiz bir halı ya da birkaç kat yapılmış battaniye kullanabiliriz. Ayakta ya da sandalyeye oturarak veya sandalyeden faydalanarak egzersiz yapabiliriz. Ağırlık yerine: Metal konserve kutularını kullanabiliriz. Yastıklar: Pilates toplarının yerini farklı boyutlarda yastıklar alabilir.
Pilates Matının hangi yüzü?
Taban kısmı pürüzsüz bir yüzeye sahip olan pilates matları, hareketlerinizi kayma riskiniz olmadan hızlı ve kolay bir şekilde yapmanızı sağlar. Temizlikleri yine yoga matlarında olduğu gibi kolaydır.
En kalın mat kaç cm?
Evde vücut geliştirme çalışanlar ve mat üzerinde zayıflama egzersizleri yapmak isteyenler için en ideal mat uzunluğu 150 ila 180 cm arasında olmalıdır. Bu fitness matları için ideal mat kalınlık aralığı ise 3 mm ila 15 mm olmalıdır.

Yoga matı gerekli mi?​

Aslında binlerce yıldır çim ve toprak üzerinde yapılan yogayı yaparken mata bile ihtiyaç olmasa da, evde ya da stüdyoda, sert bir zemin üzerinde yoga yaparken mat kullanmak hem konforunuzu artırabilir hem de sizi sakatlıklardan koruyabilir.
Kamp matın hangi yüzü kullanılır?
Türkçe’ye çevirecek olursak; “Yumurta kasası gibi olan tarafı yukarı bakmalıdır. Hem malzeme hem de aradaki havanın sizi soğuk yerden yalıtmaya yardımcı olması gerekiyor. Öte yandan, soğuk değilse, hangi tarafı sizin için daha rahatsa onu kullanabilirsiniz.” ifadelerine yer verilmiş.
Yoga matı kaç mm olmalı?
Hatha, Yin gibi hafif yoga çeşitleri için 5-8 mm kalınlığındaki matlar idealdir. Eğer dengeyi ön planda tutan Vinyasya, Ashtanga gibi yoga çeşitleri yapmak istiyorsanız, bu durumda 3-5 mm kalınlıktaki matları tercih edebilirsiniz.

Kamp mat alırken nelere dikkat etmeli?​

Kamp matının; ağırlığı, yastıklama, boyut, izolasyon gibi özelliklerinden hangileri sizin için önem taşıdığını gözeterek seçimizini yapın. Yalıtım Değeri : En düşük yalıtım değeri 1 en yüksek yalıtım değer 9,5’tur demiştim. Ilıman ve sıcak havalar için seçeceğiniz matın 1 ile 4 referans aralığında olması yeterlidir.

Geri