AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pil nasil yapilir kisaca?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pil nasıl yapılır kısaca?​

Piller, asidik bir çözelti içerisine iki farklı metalin yerleştirilmesi mantığıyla yapılır. Buna göre, limona örneğin çinkoyla kaplanmış bir çivi ve bakır bir madeni para batırıldığında, limon suyu gerekli asit çözeltisini oluşturur ve elektrik üretebilir.

Atık pilleri ne yapmak lazım?​

Atık pilleri çevrede azaltmanın yolu, yeniden doldurulabilir şarjlı piller kullanmaktır. Kullanım ömrü bitmiş piller toplama kutularına atılarak geri dönüşüm tesislerinde değerlendirilir.
Taşınabilir ağırlıklardaki atık pillerinizi marketlerdeki atık pil kutularına atabilirsiniz. Pil miktarı fazla ise, Taşınabilir Pil Üreticileri İthalatçıları Derneği’nin web sitesindeki ”Atık Pil Biriktirdim” formunu doldurabilirsiniz.
Piller çöpe atıldığında ne gibi zararları olur?
Ömürlerini tamamladıktan sonra gelişigüzel çöpe atılan piller zamanla toprağı ve suyu kirletmeye başlıyor. Piller çöpe atıldıktan itibaren 15 yıl boyunca içindeki zehirli maddeleri dışarı sızdırıyor ve 1 adet kalem pil 4 m2 toprağı kirleterek üretim yapılamaz hale getirebiliyor.
Pilin ham maddesi nedir?
Bu hammaddeler; lityum, kobalt, manganez, nikel ve grafit şeklinde karbon.

Pillerin yapımında kullanılan şey nedir?​

Şarj edilemeyen pillerin içinde çinko, mangan, cıva, gümüş oksit, lityum bulunmakta, Şarj edilebilir pillerin içinde ise nikel kadmiyum, nikel metal ve kurşun asitleri yer alıyor.

Piller hangi renk kutuya atılır?​

Atık piller için kırmızı renkli sıfır atık kutusu veya etiket kullanılır.
Taşınabilir türdeki atık pillerin geri dönüşümünden çinko ve çinko bileşikleri, manganez birleşikleri,ferromangan, ferronikel, nikel, kadmiyum ve kadmiyum birleşikleri, lityum, gümüş, kobalt ve büyük kapasiteli birkaç tesiste de az miktarlarda nadir toprak elementleri geri dönüştürülmektedir.
Pil çöpe atılır mı?
Atık piller kesinlikle evsel atıklarla karıştırılmamalı ve çöpe atılmamalı… Atık piller çöpe atıldığı zaman dış kapları zamanla delinir ve bünyelerindeki metaller ve kimyasal maddeler toprağa ve suya karışabilir.
 
Geri
Üst