Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pika sendromu icin hangi doktora gidilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.892
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Pika sendromu için hangi doktora gidilir?​

Psikolojik nedenlere bağlı gelişen pika sendromu içinse mutlaka bir pedagogdan destek alınmalıdır.

Uç yemek ne Eksikliği?​

Toprak, kil, tebeşir, kömür gibi nesneleri yeme alışkanlığı tıpta pika sendromu olarak adlandırılıyor. Pika sendromunun ismi halk arasında fazla bilinmese de demir, çinko, kalsiyum eksikliği gibi nedenler ile kişiler bu maddeleri yeme eğilimine giriyor.

Kağıt yemek ne Eksikliği?​

Kağıt yemek ne Eksikliği?
Dr. Sami Akbuğa, “Pika, besleyici değeri olmayan yabancı madde yeme alışkanlığıdır. Kil, toprak, kağıt, kahve çekirdeği, tuz, bez, buz, kireç, kum, sabun, saç gibi maddeler en sık yenilen maddelerdir. Pika varlığında, çocuk demir eksikliği anemisi ve çinko eksikliği açısından mutlaka tetkik edilmelidir.

Kağıt yeme isteği neden olur?​

Kağıt yeme isteği neden olur?
Çocuklarda bebeklik döneminden başlayıp ilerleyen yaşlara kadar süregelen bir davranış bozukluğunun bir türüne pika sendromu denir. Bu sendromda çocuklar alışılagelmemiş şekilde toprak, kum, taş, alçı, boya, pil, kağıt, sünger gibi maddeleri yeme eğiliminde bulunmaktadırlar. Bu bir dürtüdür.

Pika en çok kimlerde görülür?​

Pika hastalığı kimlerde görülür? Pika sendromu epilepsi hastalarında, zeka geriliği olan çocuklarda, besin eksikliği yaşayanlarda, şizofrenik vakalarda, otizm bozukluğu olan kişilerde, akıl hastalarında, iletişim bozuklukları yaşayanlarda ve ailevi sorunları olan kişilerde görülmektedir.

Pika sendromundan nasıl kurtulurum?​

Pika Sendromu Tedavisi Çoğu zaman yeme bozuklukları düzeltildiği ve eksik olan mineral ve besinler yerine konulduğu zaman bu durum ortadan kalkar. Demir eksikliği tespit edildiği zaman karaciğer, kırmızı et, pekmez, yumurta, baklagiller ve yeşil yapraklı sebzeler tüketilmelidir.

Bir insan neden sürekli buz yer?​

Bir insan neden sürekli buz yer?
Bu nedenler arasında demir eksikliği, talasemi sendromları, kronik böbrek hastalığı, endokrin hastalıklar, B12 eksikliği, folik asit eksikliği, kemik ve kemik iliği hastalıkları, kronik hastalığa bağlı anemiler, karaciğer hastalıkları ve emilim bozuklukları yer alıyor” şeklinde konuştu.

Kalem ucu nasıl çıkarılır?​

Kalem ucu nasıl çıkarılır?
Kalem ucunuzu çıkarmak için uç çıkarma aracını kullanın. Cihazınızla birlikte gelen bileşene bağlı olarak; kalem standı, kılıf, kalem ucu veya kalem tutucunda küçük bir delik bulunur. Yedek bir uç alın ve yeni ucu kalemin gövdesinden içeriye doğru kaydırın. Ucu, duruncaya kadar yavaş ve düz bir şekilde itin.
Kağıt yersek ne olur?​
Kağıt Yeme Hastalığının Zararları Kansızlık, gelişimin gerilemesi vb. gibi hastalıklara yol açabilir. Kağıt yeme hastalığının zararları ya da Pika sendromu olan çocuklarda oluşan sorunlar şunlardır: Demir eksikliğinden dolayı, kansızlık meydana gelir. Çinko eksikliğinden kaynaklı gelişim geriliği gözlemlenir.
Kağıt yerse ne olur?​

Insanlar neden kil yer?​

Insanlar neden kil yer?
Kansızlık olarak da bilinen anemi vakalarında toprak yemeye sık rastlanıyor. O halde demir eksikliğini gidermek için demir bakımından zengin kil yeniliyor olabilir. Aşırı açlık durumlarında toprak yendiği ya da bazı besin eksikliklerinin toprağı çekici kıldığı da söyleniyor.
 
Pika sendromu, genellikle psikolojik nedenlere bağlı olarak gelişen ve bireylerin besleyici değeri olmayan maddeleri (örneğin toprak, kil, kağıt, kum gibi) yeme eğiliminde bulunması durumudur. Pika sendromu genellikle bir pedagog ya da psikologdan destek alınarak tedavi edilebilmektedir. Özellikle çinko, demir, kalsiyum gibi minerallerin eksikliği pika sendromuna sebep olabilir. Bu gibi durumlarda, eksik mineral ve besin maddeleri yerine konulduğunda ve yeme bozuklukları düzeltildiğinde belirtiler ortadan kalkabilir.

Pika sendromu sıklıkla çocuklarda ve bazı özel durumlarda, örneğin epilepsi hastalarında, zeka geriliği olan çocuklarda, besin eksikliği yaşayan bireylerde, şizofrenik vakalarda, otizm bozukluğu olan kişilerde, akıl hastalarında ve iletişim bozuklukları yaşayanlarda görülebilir. Bu durumlarda da tedavi sürecinde minerallerin ve besin maddelerinin dengelenmesi önemlidir.

Kağıt yeme isteği de pika sendromuna örnek olarak verilebilir. Çocuklarda gelişen bu davranış bozukluğu genellikle bebeklikten itibaren başlayabilir ve ilerleyen yaşlarda devam edebilir. Bu durum genellikle alışılmadık nesnelerin yeme eğilimi olarak tanımlanır. Pika sendromu vakalarında demir eksikliği anemisi ve çinko eksikliği gibi durumlar da göz önünde bulundurulmalıdır.

Eğer pika sendromundan kurtulmak istiyorsanız, öncelikle bir sağlık profesyoneline danışarak mineral ve besin eksikliklerinizin giderilmesi için uygun bir beslenme planı oluşturabilirsiniz. Tedavi sürecinde uzmanların önerileri ve verdiği tedavilere uyum önemlidir. Unutmayın, herhangi bir sağlık sorununuz varsa mutlaka bir doktora başvurmanız gerekmektedir.
 
Geri
Üst