Pideli Köfte (İskender) Tanımı İçin Malzemeler
300 gram yağlı kıyma
1 çay bardağı ekmek kırıntısı
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
Tuz
Kırmızı biber
Kimyon
Yarım çay bardağı su
Pide için;
1 kg un
1 paket maya
Tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Sos için;
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Kırmızı toz biber
Tuz
1 su bardağı su
Pideli Köfte (İskender) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sarımsak ve biberleri satır ortası bıçakla ince ince kıyıyoruz.
Daha sonra kıymanın içine ekmek kırıntısı baharatlar ve kıydığımız biber ve sarımsakları ekliyoruz.
Güzelce yoğuralım ve ince uzun formda (Parmak gibi) biçim verip çok az tereyağı ve zeytinyağ ile kızartıyoruz.
Pidelerimizi küp küp doğrayıp, üzerine hazırladığımız sostan döküp, köftelerimizi diziyoruz.
Köftelerin üzerine tekrar sosumuzdan döküp, en son üzerine yoğurt koyup, servis edelim.
İsterseniz ekstra üzerine tereyağı kızartıp, dökebilirsiniz.
Pideli Köfte (İskender) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
300 gram yağlı kıyma
1 çay bardağı ekmek kırıntısı
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
Tuz
Kırmızı biber
Kimyon
Yarım çay bardağı su
Pide için;
1 kg un
1 paket maya
Tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Sos için;
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Kırmızı toz biber
Tuz
1 su bardağı su
Pideli Köfte (İskender) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sarımsak ve biberleri satır ortası bıçakla ince ince kıyıyoruz.
Daha sonra kıymanın içine ekmek kırıntısı baharatlar ve kıydığımız biber ve sarımsakları ekliyoruz.
Güzelce yoğuralım ve ince uzun formda (Parmak gibi) biçim verip çok az tereyağı ve zeytinyağ ile kızartıyoruz.
Pidelerimizi küp küp doğrayıp, üzerine hazırladığımız sostan döküp, köftelerimizi diziyoruz.
Köftelerin üzerine tekrar sosumuzdan döküp, en son üzerine yoğurt koyup, servis edelim.
İsterseniz ekstra üzerine tereyağı kızartıp, dökebilirsiniz.
Pideli Köfte (İskender) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı