Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
750 gram un
450 ml su
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin; (isteğe bağlı )
Kıyma
Kaşar peyniri
Sucuk
Pastırma
Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzeme yoğurulup mayalanır.
İç harcı için, kıyma koyacaksanız kavrulmuş olacak; kaşar peyniri, sucuk veya pastırma da olabilir.
Mayalanan hamur 16 bezeye ayrılır, her beze uzunlamasına açılır, çok ince olmasın.
Ortasına istediğiniz bir iç hazırlayıp koyun. (Ben kıymalı ve kaşarlı yaptım).
Üstten elinizle birleştirip kapatın, tepsiye yerleştirin. 250 derecelik sıcak fırında 10-12 dakika pişirin.
Çıkardığınız gibi üzerine tereyağ sürüp üzerini kapatın, sert olamaması için. Sonra afiyetle yiyin. İster kahvaltıda, ister başka öğünlerde.
Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
750 gram un
450 ml su
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin; (isteğe bağlı )
Kıyma
Kaşar peyniri
Sucuk
Pastırma
Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzeme yoğurulup mayalanır.
İç harcı için, kıyma koyacaksanız kavrulmuş olacak; kaşar peyniri, sucuk veya pastırma da olabilir.
Mayalanan hamur 16 bezeye ayrılır, her beze uzunlamasına açılır, çok ince olmasın.
Ortasına istediğiniz bir iç hazırlayıp koyun. (Ben kıymalı ve kaşarlı yaptım).
Üstten elinizle birleştirip kapatın, tepsiye yerleştirin. 250 derecelik sıcak fırında 10-12 dakika pişirin.
Çıkardığınız gibi üzerine tereyağ sürüp üzerini kapatın, sert olamaması için. Sonra afiyetle yiyin. İster kahvaltıda, ister başka öğünlerde.
Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı