Pide Tanımı İçin Malzemeler
1 kg un
1 paket maya
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Susam
Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Bir saat hamurun mayalanmasını bekliyoruz.
Daha sonra bezelere ayırıp, tekrar 15 dakika mayalandırıyoruz.
Mayalandıktan sonra bezeleri tek tek elimizle hafif bastırarak açıp, üzerine yumurtalı yoğurt karışımından sürüp, pide biçimi veriyoruz.
Susamını serpip 200 derece fırında pişiriyoruz.
Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg un
1 paket maya
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Susam
Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Bir saat hamurun mayalanmasını bekliyoruz.
Daha sonra bezelere ayırıp, tekrar 15 dakika mayalandırıyoruz.
Mayalandıktan sonra bezeleri tek tek elimizle hafif bastırarak açıp, üzerine yumurtalı yoğurt karışımından sürüp, pide biçimi veriyoruz.
Susamını serpip 200 derece fırında pişiriyoruz.
Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı