Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pide

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
7/5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya yada kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
1 çay kaşığı tuz
300 gram dana kıyma
2 adet domates
1 adet soğan
4 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su

Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için, derince bir kaba kuru mayayı ve toz şekeri alın, üstüne ılık suyu ile sıvı yağı da ekleyip, çırpın.
Sonrasında 2 su bardağı unu ve tuzu ekleyip, yoğurmaya başlayın.
Kalan 1 su bardağı unu da denetimli olarak ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Yoğurduktan sonra, üstünü örtün ve ılık bir yerde 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
İç harcı için; soğanı, domatesleri ve biberleri ince ince doğrayıp, kıyma ile karıştırın.
Yağı ve suyu da ekledikten sonra, baharatlarını ek edip, güzelce karıştırın.
Mayalanmış olan hamuru 6 eşit kesime bölün.
Her bir parçayı merdane yardımı ile pide formunda uzunca açın.
Yağlanmış ve un serpilmiş bir fırın tepsisine, hazırladığınız hamurları serin ve üstlerine hazırladığınız harcı paylaştırın.
Kenarlarını kıvırarak kapatın. Yumurta sarısı ile yağı çırpın ve bir fırça yardımı ile kenarlarına sürün. ‍ Not: Sıcakken tüketiniz kokusuna aşık olmak garanti
Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst