Pide hamuru nasil hazirlanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
252.227
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Pide hamuru nasıl hazırlanır?​

Yumuşak Pide Hamuru Nasıl Yapılır?
- Derin bir kap içerisine ılık su, süt ve mayayı ekleyin. 5 dakika mayanın çözülmesi için bekleyin.
- Maya çözüldükten sonra kabın içerisine yağ, şeker ve tuzu ilave edin.
- Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurun.

Pide ekmeği nasıl yapılır?​

Tepsimize yağlı kağıt seriyoruz. Ve üzerine biraz un serpiyoruz. 3 parçaya ayırdığımız hamurun 1 parçasını alıyoruz ve elimizle hamuruzu tepsiye yayarak büyütüyoruz. Üzerini örtüyoruz ve ve yaklaşık 20 dakika tepsi mayasına bırakıyoruz. Tepside mayalanan pidemizin üzerine süt ve yumurta karışımından bol bol sürüyoruz.
Kıymamızı bir kap içerisine alarak üzerine rondodan geçirdiğimiz malzemeleri ilave edelim. Dilerseniz soğanı, biberi ve domatesi rondodan geçirmek yerine küçük küçük elinizde de doğrayabilirsiniz. Üzerine ince kıydığınız maydanozu ekleyip, salçamızı, yağımızı baharatlarımızı ekleyip bir güzel harmanlayalım.
Pidenin yumuşak olması için ne yapılır?
Yumuşak Peynirli Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabın içine su, süt konup maya eklenip eritilir.
- Yağ, tuz ve şeker ilave edilip karıştırılır.
- Un yavaş yavaş ilave edilip hamur yoğrulur.
- Üzerine bir bez örtüp 30 dakika mayalanır.
Mayalı pide hamuru nasıl yapılır?
1 su bardağı ilık süt içinde maya eritilir. ( ben şeker kullanmıyorum) İçine diğer bardak süt, sıvı yağ, tuz ve un ilave edilip, iyice yoğrulur. ( olabildiğince yumuşak bir hamur olmalıdır, bunu sağlamak için son bardak unu yavaş yavaş katmanızı öneririm. ) Üzeri kapatılıp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır.

Pide hamuru malzemeleri nelerdir?​

Pide hamuru için malzemeler:

Sade pide hamuru nasıl yapılır?​

Sade Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kaba su süt ve mayayı koyalım çırpıcı ile çırpalım mayanın erimesini sağlayalım.
- Tuzu ekleyelim unu yavaş yavaş kulak memesi kıvamına getirelim 20-25 dakika üzerine bez örtelim mayası gelsin.
Yaş mayayı ufalayarak ilave edin. Tuz, toz şeker ve zeytinyağını ekleyip maya ve toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek, ele çok yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp ılık ortamda 30 dakika mayalanması için bekletin.
Kıymalı pidenin içine neler girer?
Kıymalı Pide İç Harcı Tarifi İçin malzemeler
- Yarım kg kıyma.
- 2 adet orta boy soğan.
- 5 adet domates.
- 5 adet sivri biber.
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım demet maydanoz.
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
- Pul biber.
Antep usulü kıymalı pide içi nasıl hazırlanır?
Kıyma ve yağı bir kaba alıyoruz. Üzerine salça ve baharatları ekliyoruz. Sonra mutfak robotunda biberleri, maydanozu, sarımsağı, domatesi incecik olana kadar çekiyoruz. Etin olduğu kaba ekliyoruz, hepsini 5 dk yoğuruyoruz.

Yumuşak ramazan pidesi nasıl yapılır?​

Ramazan’ı vazgeçilmez lezzeti pidenin en kolay hali…..Yumuşak Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir yoğurma kabına: süt ve suyu alıp, maya ilave ediyoruz.
- Sıvı yağ, zeytinyağ, un, tuz ve şekeri ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamur mayalanıp, iki katına çıkınca; Hamuru iki parçaya ayırıyoruz.

Glutensiz pide hamuru nasıl yapılır?​

Glutensiz Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mayayı ılık süt ile eritip alabildiğince unla yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayacak hamur elde ettiğimizde mayalanması için üstünü kapatıyoruz.
- İç harcı için malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.
- Hamur mayalanınca elimiz ile açarak kenarlarını kıvırıyoruz.
Kuru Mayalı Pide Hamuru Nasıl Yapılır?
- Bir kap içerisine kuru maya, ılık su ve toz şekeri alın.
- Bu esnada başka bir kap içerisine unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
- Tuzu unun kenarlarına doğru serpiştirin.
- Hamur, ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
 
Geri
Üst