- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
PHP nasıl çalışır?
Bu yol bilgisayardan bilgisayara değişebilir. Daha sonra bilgisayarınızda bulunan bir internet tarayıcıyı açarak adres çubuğuna localhost ya da 127.0.0.1 yazıp girin. Karşınıza bu klasöre attığınız dosyalar çıkacaktır. Bu dosyalardan çalışmasını istediğiniz php dosyasına tıklayınca kodların çalıştığını göreceksinizdir.PHP temel programlama uygulamaları nedir?
PHP (Hypertext Preprocessor), web tabanlı ve açık kaynak kodlu bir programlama dilidir. HTML’in içerisine gömülebilen ve server tarafında çalışan PHP, özellikle dinamik web sayfaları hazırlamak için kullanılır. PHP ile yazılan kodlar tarayıcılar tarafından yorumlanarak çıktı üretilir.PHP zor bir dil mi?
PHP zor bir dil mi?PHP göreceli olarak diğer programlama dillerine göre öğrenmesi daha kolay olarak kabul edilir. PHP internete yerli olduğu için, projelerinizi internete çok daha hızlı ve zorluk çekmeden koyabileceksiniz. Bunu diğer dillerde bu kadar kolay yapamayabilirsiniz.
PHP en iyi nasıl öğrenilir?
PHP en iyi nasıl öğrenilir?PHP programlama dilini öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken web teknolojileri mevzusunda bir ön çalışma yaparak temel düzeyde HTML,CSS ve JS bilgisi edinmek arkasından PHP ile ilgili video döküman belge kurs yada herhangi birisi ile öğrenmeye adım atmak olacaktır.
PHP neden?
– Çok fazla sistem kaynağı gerektirmediğinden, PHP diğer dillere kıyasla çok daha hızlıdır. Farklı yazılımlarla çalıştığında bile diğer işlemleri yavaşlatmaz. – Diğer dillere nazaran oldukça hızlı, güvenli ve ölçeklendirilebilirdir.PHP kullanılan bir dil mi?
PHP : Hypertext Preprocessor (Türkçe: Üstünyazı Önişlemcisi) (Aslen: Personal Home Page – Kişisel Ana Sayfa) , internet için üretilmiş, sunucu taraflı, çok geniş kullanımlı, genel amaçlı, içerisine HTML gömülebilen betik ve programlama dilidir.PHP sayfası nasıl çalıştırılır?
PHP sayfası nasıl çalıştırılır?Hazırladığımız bu sayfayı çalıştırmak için tarayıcımızın adres çubuğuna http://localhost/index.php yazmak yeterlidir. Not: Eğer yazılan adreste sayfanın adı belirtilmemişse varsayılan olarak sunucu index.php’yi arar. Varsa çalıştırır.