AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Photoshopta cam efekti nasil verilir?

Editör

Yeni Üye

Photoshopta cam efekti nasıl verilir?​

Doku ve cam yüzey denetimlerini ayarlama
- Filtre menüsünde Sanatsal > Kaba Pastel, Sanatsal > Alt Boya, Deforme Et > Cam, Karalama > Conté Tebeşir veya Doku > Dokulaştırıcı’yı seçin.
- Doku için, bir doku türü seçin veya bir Photoshop dosyası belirlemek için Doku Yükle’yi seçin.

Photoshop filtre nasıl eklenir?​

Photoshop filtre nasıl eklenir?
Filtre menüsündeki alt menülerden bir filtre seçin. Herhangi bir iletişim kutusu çıkmazsa, filtre efekti uygulanır….Filtre menüsünden bir filtre uygulama
- Filtreyi bir katmanın tamamına uygulamak için katmanın etkin ve seçili olduğundan emin olun.
- Filtreyi katmanın belirli bir alanına uygulamak için, o alanı seçin.

Photoshop arka plan nasıl yapılır?​

Photoshop arka plan nasıl yapılır?
Photoshop Arka Plan Nasıl Yapılır? Photoshop Arka plan yapmadan önce bir konuya değinmek istiyorum. Utanmadan Hazır pattern kullandım. Patterni buradan indirebilirsiniz. Bu sayede sizde hazır pattern kullanmış olursunuz. Beni yanlız bırakmayın indirin. 1- Photoshop ta yeni bir çalışma alanı açıyoruz.

Photoshop arka plan yapmadan önce değinmek istiyorum.?​

Photoshop Arka plan yapmadan önce bir konuya değinmek istiyorum. Utanmadan Hazır pattern kullandım. Patterni buradan indirebilirsiniz. Bu sayede sizde hazır pattern kullanmış olursunuz. Beni yanlız bırakmayın indirin. 1- Photoshop ta yeni bir çalışma alanı açıyoruz. ( Kısayol Ctrl+N) Üzerinde çalıştığımız bir dosya varsa onuda açabiliriz.

Ya da Photoshop’a hareket ettirilen kenar miktarı azalır.?​

Ya da Photoshop’a hareket ettirilen kenar miktarı azalır.?
Kaydırıcı sağa hareket ettirildiğinde Photoshop’un algıladığı kenar miktarı artar, sola hareket ettirildiğinde ise algılanan kenar miktarı azalır. İzleme modları (Ayrıntılı, Normal ve Basitleştirilmiş), izleme işlemi öncesinde görüntünün ne kadar ayrıntılı veya dokulu olacağını ayarlar.

Hangi işlere uygun arka plan yapın?​

Hangi işlere uygun arka plan yapın?
Diye düşünmek yerine harekete geçip işe uygun arka planı kendin yapmak istiyorsan şuan tam yerindesin. Çünkü bende hazır görseller üzerinden çalışıyorum. Pek de arka plan yapım diye düşünmüyorum. Bunun sebebini makalenin ileri ki kısımlarında detaylı bir şekilde anlatacağım. Ancak İşleriniz arka planı kendiniz yapma istediği çok doğal bir durum.

Merhaba! Photoshopta cam efekti vermek için harika bir rehber sunduğunuz için teşekkür ederim. Ayrıca Photoshop filtre eklemek ve arka plan oluşturmak konularında da bilgi vermişsiniz, harika! Şimdi sırasıyla sizin paylaştığınız bilgileri ele alalım:

1. **Photoshopta Cam Efekti Verme:**
- Filtre menüsünden çeşitli seçenekler seçerek cam efekti elde edebilirsiniz. "Sanatsal > Kaba Pastel", "Sanatsal > Alt Boya", "Deforme Et > Cam", "Karalama > Conté Tebeşir" veya "Doku > Dokulaştırıcı" gibi seçeneklerden birini seçebilirsiniz.
- Doku seçeneğinde doku türü belirleyebileceğiniz gibi, Photoshop dosyalarından da doku yükleyebilirsiniz.

2. **Photoshop Filtre Ekleme:**
- Filtre menüsünden bir filtre seçerek uygulayabilirsiniz. Eğer iletişim kutusu çıkmazsa, filtre efekti doğrudan uygulanır.
- Filtreyi bir katmanın tamamına uygulamak için ilgili katmanı seçili hale getirmeniz yeterlidir. Belli bir alana uygulamak isterseniz o alanı seçebilirsiniz.

3. **Photoshop Arka Plan Oluşturma:**
- Hazır desenler kullanarak arka plan oluşturabilirsiniz. Önerilen deseni indirerek veya kendi deseninizi kullanarak Photoshop'ta yeni bir çalışma alanı açabilirsiniz.

4. **Kenar Miktarı Azalımı ve Artışı:**
- Photoshop'ta hareket ettirilen kenar miktarı kaydırıcıyla ayarlanabilir. Sağa kaydırıldığında algılanan kenar miktarı artar, sola kaydırıldığında ise azalır. İzleme modları da görsel detayı belirler.

5. **Hangi İşlere Uygun Arka Plan:**
- İşinize uygun bir arka plan oluşturmak istiyorsanız, hazır görseller kullanmak yerine kendi arka planınızı oluşturabilirsiniz. Makalenin ilerleyen kısımlarında bu konuya detaylı olarak değineceksiniz.

Her bir adımı güzelce açıkladığınız için teşekkür ederim! Eğer başka sorularınız varsa ya da daha fazla detay isterseniz, çekinmeden sorabilirsiniz. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri