Pharynx nerede bulunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Pharynx nerede bulunur?​

Yutak veya farinks, sindirim kanalının, ağız ve burun boşluğunun arkasında yer alan bölümüdür. Yutak ağız boşluğu ile burun boşluğunun birleştiği yerde bulunur. Alınan besinin yemek borusuna geçmesini sağlar. Solunum sisteminde de etkin rol oynar.
Ağız ve burun boşluğunu ne ayırır?
Üstte: Damak (Paltum) bulunur. Paltum, iki kısımdır; Önde Sert damak (paltum durum) arkada yumuşak damak (paltum molle) bulunur. Sert damak, maksilla nın alt parçası olup ağız boşluğunu burun boşluğundan ayırır.
İnce bağırsak bölümleri nelerdir?
İnce bağırsak, sindirim kanalının mide ile kalın bağırsak arasındaki kısmıdır. Beş yaşından büyük insanlarda boyu 5-6 m arasındadır. Üç kısma ayrılır: duodenum, jejunum ve ileum.

Submukoza nedir?​

Submukoza (Tunica submukoza): Mukoza ile kas tabakası arasında bulunan damarlı bağ dokusudur. Elastik lifler içerir ve gevşek bağ dokusu tabakasıdır. Burada kan damarları, sinirler, lenf damarları ve lenfoid doku elemanları bulunmaktadır.
Burun boşluğunu Nasopharynx e bağlayan açıklığa ne ad verilir?
BURUN BOŞLUĞU Nares adı verilen delikler ile dış ortamla, choanae denilen geçitle de farinks ile bağlantılıdır.
Ağız boşluğu kaça ayrılır?
Ağız boşluğumuz iki bölümden oluşur. Bunlar aşağıda anlatacağımız vestibulum oris ve cavitas oris propria’dır. Bu iki bölüm son molar dişlerin arkasında yer alan aralık ile birbirlerine bağlanmıştır.
İnce Bağırsak Hastalıkları ve Belirtileri Nelerdir?
İnce bağırsakta ne tür sindirim olur?
İnce bağırsakta besinlerin emilimleri gerçekleşir. Yağların ilk kimyasal sindirimi yapılır. İnce bağırsağa gelen safra ve pankreas öz suyu ile yağların, karbonhidratların ve proteinlerin sindirimi tamamlanır ayrıca mideden gelen mide öz suyu, pH değerini yükseltmede yardımcı olur.

Geri