AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Peyzaj Mimarlığı İstanbulda Hangi Üniversitelerde Var?

SoruCevap

Yeni Üye

Peyzaj Mimarlığı İstanbulda Hangi Üniversitelerde Var? İstanbul’da peyzaj mimarlığı eğitimi alabileceğiniz birçok üniversite bulunmaktadır. Bu üniversiteler arasında İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi yer almaktadır. Bu üniversitelerde peyzaj mimarlığı programlarına başvurarak, bu alanda uzmanlaşabilir ve kariyerinizi geliştirebilirsiniz. Peyzaj mimarlığı eğitimi almak isteyenler için İstanbul’da birçok seçenek bulunmaktadır.
İçindekiler

Peyzaj Mimarlığı İstanbulda Hangi Üniversitelerde Var?​

Peyzaj mimarlığı, doğal ve yapay unsurları bir araya getirerek dış mekanları tasarlayan bir disiplindir. İstanbul’da peyzaj mimarlığı eğitimi veren çeşitli üniversiteler bulunmaktadır. Bu üniversiteler arasında;
1. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ): İTÜ, peyzaj mimarlığı bölümü ile öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırmaktadır. Program, peyzaj tasarımı, bitki bilimi, çevre planlaması gibi konuları kapsamaktadır.
2. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, peyzaj mimarlığı eğitimi veren köklü bir üniversitedir. Öğrencilere peyzaj tasarımı, bitki bilimi, çevre planlaması gibi alanlarda geniş bir eğitim sunmaktadır.
3. İstanbul Bilgi Üniversitesi: İstanbul Bilgi Üniversitesi, peyzaj mimarlığı bölümünde öğrencilere estetik, tasarım ve çevre bilinci konularında eğitim vermektedir. Program, teorik ve pratik derslerden oluşmaktadır.
4. Yıldız Teknik Üniversitesi: Yıldız Teknik Üniversitesi, peyzaj mimarlığı bölümünde öğrencilere peyzaj tasarımı, bitki bilimi, çevre planlaması gibi konuları içeren bir eğitim sunmaktadır. Program, öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.
5. İstanbul Aydın Üniversitesi: İstanbul Aydın Üniversitesi, peyzaj mimarlığı bölümünde öğrencilere peyzaj tasarımı, bitki bilimi, çevre planlaması gibi konuları içeren bir eğitim sunmaktadır. Program, öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.
6. İstanbul Kültür Üniversitesi: İstanbul Kültür Üniversitesi, peyzaj mimarlığı bölümünde öğrencilere peyzaj tasarımı, bitki bilimi, çevre planlaması gibi konuları içeren bir eğitim sunmaktadır. Program, öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.
7. İstanbul Medipol Üniversitesi: İstanbul Medipol Üniversitesi, peyzaj mimarlığı bölümünde öğrencilere peyzaj tasarımı, bitki bilimi, çevre planlaması gibi konuları içeren bir eğitim sunmaktadır. Program, öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.
8. İstanbul Gelişim Üniversitesi: İstanbul Gelişim Üniversitesi, peyzaj mimarlığı bölümünde öğrencilere peyzaj tasarımı, bitki bilimi, çevre planlaması gibi konuları içeren bir eğitim sunmaktadır. Program, öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.
9. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, peyzaj mimarlığı bölümünde öğrencilere peyzaj tasarımı, bitki bilimi, çevre planlaması gibi konuları içeren bir eğitim sunmaktadır. Program, öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.
10. İstanbul Arel Üniversitesi: İstanbul Arel Üniversitesi, peyzaj mimarlığı bölümünde öğrencilere peyzaj tasarımı, bitki bilimi, çevre planlaması gibi konuları içeren bir eğitim sunmaktadır. Program, öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.
11. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi: İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, peyzaj mimarlığı bölümünde öğrencilere peyzaj tasarımı, bitki bilimi, çevre planlaması gibi konuları içeren bir eğitim sunmaktadır. Program, öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.
12. İstanbul Kültür Üniversitesi: İstanbul Kültür Üniversitesi, peyzaj mimarlığı bölümünde öğrencilere peyzaj tasarımı, bitki bilimi, çevre planlaması gibi konuları içeren bir eğitim sunmaktadır. Program, öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.
13. İstanbul Medipol Üniversitesi: İstanbul Medipol Üniversitesi, peyzaj mimarlığı bölümünde öğrencilere peyzaj tasarımı, bitki bilimi, çevre planlaması gibi konuları içeren bir eğitim sunmaktadır. Program, öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.
14. İstanbul Gelişim Üniversitesi: İstanbul Gelişim Üniversitesi, peyzaj mimarlığı bölümünde öğrencilere peyzaj tasarımı, bitki bilimi, çevre planlaması gibi konuları içeren bir eğitim sunmaktadır. Program, öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.
15. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, peyzaj mimarlığı bölümünde öğrencilere peyzaj tasarımı, bitki bilimi, çevre planlaması gibi konuları içeren bir eğitim sunmaktadır. Program, öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.
16. İstanbul Arel Üniversitesi: İstanbul Arel Üniversitesi, peyzaj mimarlığı bölümünde öğrencilere peyzaj tasarımı, bitki bilimi, çevre planlaması gibi konuları içeren bir eğitim sunmaktadır. Program, öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.
17. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi: İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, peyzaj mimarlığı bölümünde öğrencilere peyzaj tasarımı, bitki bilimi, çevre planlaması gibi konuları içeren bir eğitim sunmaktadır. Program, öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.
18. İstanbul Kültür Üniversitesi: İstanbul Kültür Üniversitesi, peyzaj mimarlığı bölümünde öğrencilere peyzaj tasarımı, bitki bilimi, çevre planlaması gibi konuları içeren bir eğitim sunmaktadır. Program, öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.
19. İstanbul Medipol Üniversitesi: İstanbul Medipol Üniversitesi, peyzaj mimarlığı bölümünde öğrencilere peyzaj tasarımı, bitki bilimi, çevre planlaması gibi konuları içeren bir eğitim sunmaktadır. Program, öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.

Peyzaj Mimarlığı İstanbulda Hangi Üniversitelerde Var?​

Peyzaj Mimarlığı İstanbul’da hangi üniversitelerde var?
İstanbul Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü bulunmaktadır.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümüne sahiptir.
Yıldız Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümüne kayıt yapabilirsiniz.
Bahçeşehir Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı programı sunmaktadır.
İstanbul Aydın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü mevcuttur.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı eğitimi sunmaktadır.
İstanbul Kültür Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümüne başvurabilirsiniz.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü vardır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı eğitimi alabilirsiniz.
İstanbul Arel Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı programına katılabilirsiniz.

Geri