Peynirli Yumuşacık Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Peynirli Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya (42 gram)
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
6-6,5 su bardağı un (Genede siz denetimli ekleyin unu markadan markaya değişmektedir kıvamı)
İçi için;
Beyaz peynir
Maydanoz
Sıvı yağ
Poğaçanın üstü için;
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Susam
Mavi haşhaş

Peynirli Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, yoğurt, sıvı yağ, su, şeker, tuz, yaş maya hepsini bir hoş karıştırıyoruz unu denetimli bir biçimde ekliyoruz. Kıvam alan hamurumuzu yarım saat 45 dakika dinlendiriyoruz, mayalanmasını bekliyoruz.
Sonrasında ceviz büyüklüğünde bezeler kesiyoruz, hamurumuzdan kestiğimiz bu bezeleri elinizle bastırın, ortasına peynirinizi koyup, yuvarlayın.
Önceden yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz, üstünü kapatıp, 10-15 dakika tepsi mayası almasını bekliyoruz.
Mayasını alan hamurumuzun üzerine yumurta sarımızı sürüp, 190 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Fırından çıkan poğaçalarımızın üzerine pak nemli bir bez kapatıyoruz 10 dakika sonra bezi kaldırıyoruz, poğaçalarımız yumuşacık olacaktır. Deneyeceklere afiyet olsun

Peynirli Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst