SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Peynirli Yufka Böreği Tanımı İçin Malzemeler
5 adet hazır yufka
1 bağ maydanoz
1 kase lor peynir
1 su bardağından biraz eksik süt
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Sıvı yağ
Çörek otu
Susam
Peynirli Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maydanozları ince ince doğrayıp peynirle karıştıralım.
Daha sonra serdiğimiz yufkanın üzerine sütle karıştırdığımız sıvı yağ karışımını sürüp, yufkayı ikiye yahut dörde bölelim (Tepsideki diziliş haline göre) içine harcımızı koyup, tepside biçim verelim.
Üzerine de hafif sıvı yağ ve yumurta sürdükten sonra çörek otu ve susamı serpiştirip fırına verelim.
200 derecelik fırında 25 dk kadar üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim. Enfes ve pratik böreğimiz sunuma hazır. Afiyet olsun
Peynirli Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet hazır yufka
1 bağ maydanoz
1 kase lor peynir
1 su bardağından biraz eksik süt
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Sıvı yağ
Çörek otu
Susam
Peynirli Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maydanozları ince ince doğrayıp peynirle karıştıralım.
Daha sonra serdiğimiz yufkanın üzerine sütle karıştırdığımız sıvı yağ karışımını sürüp, yufkayı ikiye yahut dörde bölelim (Tepsideki diziliş haline göre) içine harcımızı koyup, tepside biçim verelim.
Üzerine de hafif sıvı yağ ve yumurta sürdükten sonra çörek otu ve susamı serpiştirip fırına verelim.
200 derecelik fırında 25 dk kadar üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim. Enfes ve pratik böreğimiz sunuma hazır. Afiyet olsun
Peynirli Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı