Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Peynirli Yağ Çekmeyen Pişi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Peynirli Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı süt
1 yumurta
Yaklaşık 1 kase salamura peynir ve kasar peyniri karışımı
1 paket kabartma tozu
Yarım çat kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik

Peynirli Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Süt ve yumurtayı çırpın, içine peynirleri koyun karıştırın.
Unu azar azar ek edin üzerine kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
Pul biber ve kekiği de ekledikten sonra yoğurun ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamuru iki adet yağlı kağıdın ortasına koyun ve merdane ile yağlı kağıdı buruşturmadan yavaşça açın.
Açılan hamuru seriler yada istediğiniz biçimde kesin. Kızgın ve bol yağda pişirin. Afiyet olsun.
Peynirli Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst