AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Peynirli Tepsi Çöreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Peynirli Tepsi Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta beyazı
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ ( 75 ml )
1 su bardağı ılık süt ( 250 ml bardak ölçüsü)
2,5 su bardağı un ( 200 ml bardak ölçüsü)
450 – 500 gram un markasına göre değişiyor
Üzerine için
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pekmez
100 gram lor peyniri (Beyaz peynir)
100 gram kaşar peyniri (Rendelenmiş)
İsteğe bağlı çörek otu

Peynirli Tepsi Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru için gerekli bütün malzemeleri derin bir kabın içinde güzelce yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Üzerini örtüp yaklaşık bir saat kadar mayanlanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru fazla oynamadan yağlı kağıt serili yuvarlak fırın tepsisine yerleştirip elinizle hafif bastırarak düzleştirin.
Parmak uçlarınızla resimlerde görüldüğü gibi şekil verin.
Üzerine bir yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı pekmezi güzelce karıştırıp bir fırça yardımıyla hamurun üzerine sürün.
Lor peyniri ve kaşar peynirini karıştırıp hamurun üzerine şekil verdiğiniz yerlere doldurun isteğe bağlı çörek otu serpiştirip, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35- 40 dakika kadar kontrollü pişirin afiyet olsun
Peynirli Tepsi Çöreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst