Peynirli Tepsi Böreği Tanımı İçin Gereçler
4-5 adet yufka
Beyaz peynir
Karabiber
Kırmızı toz biber
1 adet yumurta
1 su bardak yoğurt
1 su bardak süt
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak sosumuzu hazırlamak için yumurta, yoğurt, süt ve yağı homojen olana kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra iç harcımızı hazırlamak için beyaz peynirleri ufalıyoruz.
İsteğe nazaran içine karabiber ve kırmızı toz biber koyabilirsiniz.
Harcımızı da hazırlamadıktan sonra fırın tepsisini ister yağlı kağıt koyun isterseniz yağlayın bu süreci yaptıktan sonra bir tane yufkamızı tepsiye seriyoruz.
Hazırladığımızı sostan her yerine döküp ıslatıyoruz.
Daha sonra bir kat daha yufka koyup tekrar sosluyoruz.
2. Kat yufkanın dışarıya taşan kısmını katlayıp sosluyoruz (her katlayışta soslayabilirsiniz).
2. Kat yufkadan sonra harcımızı ortaya eşit halde serpiyoruz.
Üzerine bir kat daha yufka koyup tekrar soslayıp dışarıya çıkan kısımları katlıyoruz. Şayet harcınız kaldıysa bu kısma da materyal koyabilirsiniz.
Tekrar yufka koyup soslayıp birinci koyduğum yufkanın dışarı gelen kısımlarını hepsinin üstüne katlıyorum kalan sosu döküp isteğe nazaran üstüne susam serpiyorum. Tepsi böreğinde en kıymetli ip ucu hoş ıslanmış olmasıdır.
180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyorum afiyet olsun .
4-5 adet yufka
Beyaz peynir
Karabiber
Kırmızı toz biber
1 adet yumurta
1 su bardak yoğurt
1 su bardak süt
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak sosumuzu hazırlamak için yumurta, yoğurt, süt ve yağı homojen olana kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra iç harcımızı hazırlamak için beyaz peynirleri ufalıyoruz.
İsteğe nazaran içine karabiber ve kırmızı toz biber koyabilirsiniz.
Harcımızı da hazırlamadıktan sonra fırın tepsisini ister yağlı kağıt koyun isterseniz yağlayın bu süreci yaptıktan sonra bir tane yufkamızı tepsiye seriyoruz.
Hazırladığımızı sostan her yerine döküp ıslatıyoruz.
Daha sonra bir kat daha yufka koyup tekrar sosluyoruz.
2. Kat yufkanın dışarıya taşan kısmını katlayıp sosluyoruz (her katlayışta soslayabilirsiniz).
2. Kat yufkadan sonra harcımızı ortaya eşit halde serpiyoruz.
Üzerine bir kat daha yufka koyup tekrar soslayıp dışarıya çıkan kısımları katlıyoruz. Şayet harcınız kaldıysa bu kısma da materyal koyabilirsiniz.
Tekrar yufka koyup soslayıp birinci koyduğum yufkanın dışarı gelen kısımlarını hepsinin üstüne katlıyorum kalan sosu döküp isteğe nazaran üstüne susam serpiyorum. Tepsi böreğinde en kıymetli ip ucu hoş ıslanmış olmasıdır.
180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyorum afiyet olsun .