- Konu Yazar
- #1
Peynirli Tepsi Böreği Tanımı İçin Gereçler
1,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
500 gram un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
İçi İçin
Beyaz peynir
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
Çörek otu
Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için gereçleri yoğurma kabına alıyoruz, güzelce yoğuruyoruz.
Mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru ikiye bölüyoruz. Merdane yardımıyla açıyoruz.
Tepsiye bir kat koyup ortasına beyaz peynir koyup üzerine ikinci hamuru açıp kapatıyoruz.
Kenarlarından içe hakikat kıvırarak açılmasını önlüyoruz (Dikdörtgen tepsiye koydum, yuvarlakta yapabilirsiniz).
Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişiriyoruz. Sıcak formda servis edebilirsiniz, afiyet olsun
1,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
500 gram un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
İçi İçin
Beyaz peynir
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
Çörek otu
Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için gereçleri yoğurma kabına alıyoruz, güzelce yoğuruyoruz.
Mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru ikiye bölüyoruz. Merdane yardımıyla açıyoruz.
Tepsiye bir kat koyup ortasına beyaz peynir koyup üzerine ikinci hamuru açıp kapatıyoruz.
Kenarlarından içe hakikat kıvırarak açılmasını önlüyoruz (Dikdörtgen tepsiye koydum, yuvarlakta yapabilirsiniz).
Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişiriyoruz. Sıcak formda servis edebilirsiniz, afiyet olsun