AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Peynirli Sıkma Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Peynirli Sıkma Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker (Mayalanmanın süratli olması için tercihen)
6-7 bardak un (Markaya nazaran değişir, yavaş yavaş denetimli ekleme yapın)
Üzerine sürmek için
125 gram tereyağ
İçine tulum peyniri
Kuru soğan

Peynirli Sıkma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt ve su yoğurma kabına aktarılır.
Maya ve şeker içine atılıp eriyene kadar karıştırılır.
Maya eridikten sonra yavaş yavaş un eklenir, tuz da eklenerek ele yapışmayan bir kıvamda hamur elde edilir.
30-45 dk ortası mayalanmaya bırakılır.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınıp pasta tabağından büyük açılır ve tavada gerili önlü pişirilir.
Pişen şebitlerin üzerine tereyağ sürülüp peynir ve soğan da eklenip sarılır.
Sıcak olarak tüketilir.Herkese afiyet olsun.
Peynirli Sıkma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst