Peynirli Sarımsaklı Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Peynirli Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
1/2 (yarım) paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker (Silme)
120 ml su
200 gram un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sarımsak sosu için:
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı krem peynir
Üzerine:
Hamurun yüzeyini kaplayacak kadar mozerella peyniri ya da kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı kekik

Peynirli Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker, maya ve ılık su karıştırılır.
2-3 dakika sonra un ve tuz eklenir; yoğrulur.
Son aşamada zeytinyağı ilave edilir, tekrar yoğurduktan sonra üzeri kapatılıp 1 saat mayalanmaya bırakılır.
Sosu için rendelenmiş sarımsaklar, oda sıcaklığındaki tereyağı ve krem peynirle karıştırılır.
Mayalanan hamur, istenilen şekilde açılır.
Üzerine sos sürülür; peynir ve kekik serpildikten sonra 200 derecede ısınmış fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirilir. Nefis mi nefis ekmekler, hem kahvaltıya hem diğer öğünlere yakışacak türden. Afiyet olsun.
Peynirli Sarımsaklı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst