AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Peynirli Salamlı Beşamel Soslu Fırında Makarna

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Peynirli Salamlı Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler
1 adet soğan
50 gram tereyağı
40 gram un
800 ml süt
Yarım kaşığı muskat
1 çay kaşığı sebze tozu yada çeyrek bulyon
1 çay kaşığı hardal
1/2 (yarım) adet limon suyu
50 gram rendelenmiş parmesan peyniri
200 gram rendelenmiş kaşar
200 gram pişmiş jambon
Biraz tuz ve karabiber
500 gram haşlanmış makarna

Peynirli Salamlı Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı ve salamı küp küp doğrayalım.
Soğanı yağda pembeleşinceye kadar pişirip unu ekleyip unu kokusu çıkana kadar pişirelim.
Sonra sütü ekleyip güzel karıştıralım ki topaklanma olmasın.
Salamı, limon suyu, bulyon,hardal, muskat, tuz ve karabiberi ekleyelim.(ben salamında biraz pişmesini istediğim salamı da ekledim. İsterseniz peynirle birliktede ekleyebilirsiniz).
Sos kıvam alınca ocaktan alalım.
200 gr peynirin içerisinden üzeri için biraz kenara ayıralım.
Kalan peyniri sosa ekleyip karıştıralım.
Haşlanmış makarnaya sosu ekleyip güzel karıştıralım.
Makarnayı pişirme kalıbına alıp kaşar peyniri de üzerine ekleyelim.
180 derecede alt üst ısısında 25/30 dk pişirelim. (üzeri kızarınca fırından alabiliriz. ).
Peynirli Salamlı Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst