AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Peynirli Rokalı Makarna

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Peynirli Rokalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
100 gram makarna
1,5 yemek kaşığı tereyağı
75 gram labne peyniri
40 gram kaşar peyniri
1 küçük diş sarımsak
Bir kase roka
Yarım çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Su (makarnayı haşlamak için)

Peynirli Rokalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce uygun bir tencereye su alarak kaynatın.
Kaynayan suya 2 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı ilave ettikten sonra makarnaları ekleyin.
Makarnayı 8-10 dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Ancak yumuşak seviyorsanız daha fazla da haşlayabilirsiniz elbette.
Makarnalar haşlanırken başka bir tencereye tereyağını ve 1 küçük diş rendelenmiş sarımsağı alarak çevirin.
Üzerine labne peyniri ve kaynayan makarnanın suyundan 1,5 kepçe ilave edin.
Rendelenmiş kaşar peyniri ve karabiberi de ekledikten sonra birkaç dakika hepsini pişirin.
Haşlanıp süzdüğünüz makarnayı sosa dökün ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
Bir kase rokayı ister küçük küçük isterseniz de iri parçalar halinde doğradıktan sonra makarnaya ilave edin ve karıştırın.
Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Peynirli Rokalı Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst