Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 kupa yoğurt
1 kupadan 2 parmak az sıvı yağ
2 yumurta ( 1 yumurta sarısı ayrılır)
2 yemek kaşığı sirke
2 silme çay kaşığı karbonat (sirkenin içine atılır)
Bir tutam tuz (peynirin tuz oranına göre)
3-3,5 kupa un
İç hazırlığı:
Peynir
Kıyılmış dereotu ve maydanoz
Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 kupa yoğurt, 1 kupadan 2 parmak az sıvı yağ, 2 yumurta akı kaba konulur.
Başka bir küçük kaba 2 yemek kaşığı sirke içine 2 silme çay kaşığı karbonat katılır.
Sirke ve karbonatlı karışım da kaba dökülür. Bir tutam tuz, 3 -3,5 kupa un eklenir ve hamur yapılır.
Peynirli dereotlu iç harç ortasına konarak form verildikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Üstüne yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpildikten sonra evvelce ısıtılmış f1rında 180 derece turbo fırında 15-20 dk pişirilir.
Afiyet olsun
Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kupa yoğurt
1 kupadan 2 parmak az sıvı yağ
2 yumurta ( 1 yumurta sarısı ayrılır)
2 yemek kaşığı sirke
2 silme çay kaşığı karbonat (sirkenin içine atılır)
Bir tutam tuz (peynirin tuz oranına göre)
3-3,5 kupa un
İç hazırlığı:
Peynir
Kıyılmış dereotu ve maydanoz
Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 kupa yoğurt, 1 kupadan 2 parmak az sıvı yağ, 2 yumurta akı kaba konulur.
Başka bir küçük kaba 2 yemek kaşığı sirke içine 2 silme çay kaşığı karbonat katılır.
Sirke ve karbonatlı karışım da kaba dökülür. Bir tutam tuz, 3 -3,5 kupa un eklenir ve hamur yapılır.
Peynirli dereotlu iç harç ortasına konarak form verildikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Üstüne yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpildikten sonra evvelce ısıtılmış f1rında 180 derece turbo fırında 15-20 dk pişirilir.
Afiyet olsun
Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı