AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Peynirli Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:
2 yumurta akı
250 ml soğuk süt
250 ml sıcak su
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
İç harçı:
Beyaz peynir
Üzerine:
2 yumurta sarısı
Çörekotu

Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı

Süt, sıcak su karıştırılır, şeker ve maya ek edilir.
Karıştırılarak 5 -10 dakika mayanın kabarması beklenir.
Bir kaba mayalı karışım alınır.
Tuz, yumurta beyazı ve sıvı yağ eklenir.
Un öncelikle 4 bardak olacak halde eklenir. ( her un başka su çekme özelliğine sahip olduğu için yavaş yavaş ekleyin. ) pürüzsüz bir hamur elde edilir.
Geceden hazırlanmışsa hamur kabımız buzdolabında sıkıca kapatılarak bekletilir.
Sabah çıkarıp çabucak kabarıklığı söndürülmeden yapılmalıdır. Çabucak yapılacaksa 1 saat içinde mayalanıyor.
Yumurta büyüklüğünde bezeler alarak elde açılır.
İçine peynirli harçtan koyup, d formu verilerek kapatılır. Tepsiye yağlı kağıt üzerine konulur.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu konulur.
180 derece evvelden alt üst ısıtılmış fırında. 25 -30 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst