Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Peynirli Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Peynirli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı süt (Ilık)
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su yada 1 adet soda
1 adet yumurta (Sarısı üzerine sürülecek )
2 çay kaşığı toz şeker
1 paket yada 1 kaşık kuru maya (yaş maya ise yarım)
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Ele yapışmayan bi hamur kıvamı olacak)
Ortasına sürmek için
Yarım kase kadar yumuşamış margarin yada eritilmiş
İç materyali :
Lor peynir maydanoz
Dileyen istediği iç gereç ile yapabilir
Üzerine
Susam

Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ılık süt ve maya şekeri bi kapta karıştırın 5 dk beklesin maya aktifleşsin.
O ortada iç materyalinizi tercihinize nazaran hazırlayın ben lor ve maydanoz kullandım.
Yumurtanın akını sıvı yağı ve su yada sodanızı ekleyin.
Daha sonra tuz ve unu denetimli bi formda ekleyip yoğurun 1 saat dinlensin.
Dinlenen hamurdan mandalinadan daha küçük boyutta bezeler yapın.
Ufak açıp üzerine yağını sürüp iç gerecini koyun yuvarlayın fotoğraftaki üzere şekilledim. Siz dilediğiniz biçimi verin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
Isıtılmış 180°lik fırında kızarana dek pişirin. 25 dk kadar.
Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst