AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Peynirli Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
250 gr margarin oda ısısında yumuşamış
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için
Ayırmış olduğumuz yumurta sarısı ve susam

Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumuşamış margarini derin bir kaba alıyoruz.
Üzerine yoğurdu sıvı yağı, sirke, tuz, şeker ekliyoruz.
3 adet yumurtamızdan iki adedinin sarısını üzeri için ayırıyoruz.
Geri kalanı margarinimizin üzerine ekleyip elimizle güzelce materyalleri yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz materyallerimizin üzerine bir paket kabartma tozu ekleyip yavaş yavaş un ekliyoruz. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz hamurumuz sert olmamalıdır.
Daha sonra elimizle hamurumuzu açıyoruz.
Bir bardak yardımıyla yuvarlaklar yapıyoruz.
Daha sonra rendelemiş olduğumuz peynirimizi bir ucuna serip fotoğrafta görüldüğü halde kapatıyoruz.
Bütün poğaçalarımız hazır olduktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı susam yahut çörek otu serpin.
Dilediğiniz biçimde yapabilirsiniz. Süreç bittikten sonra evvelce ısıtılmış 180 derecede fırında pişirip üzerileri kızardığında fırından alıyoruz.
Daha sonra birinci sıcaklığını aldıktan sonra servis edebilirsiniz.
Ben bu süreci yapıp buzdolabı poşetine koyup poğaçalarımı yaklaşık 2hafta boyunca buzlukta bulundurabiliyorum birdenbire konuğum geldiğinde çıkarıp fırına atıyorum sıcak olsun diye bazen de yarım saat erkenden çıkarıyorum ki yumuşak olsun diye ve böylelikle konuklarıma ikram ediyorum. Siz dilediğiniz üzere yapabilirsiniz. deneyenlere şimdiden afiyet olsun
 
Geri
Üst