Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Peynirli Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurtanın akı (Sarısı yüzüne olacak )
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
6 damla limon suyu
2.5 bardak un hamur ele yapışmayacak ona nazaran un eklersiniz
İç harcı ;
Erimeyen peynir yahut çökelek bir tutam maydanoz
Üzeri için ;
Yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam

Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm materyalleri karıştırma kabına alıp yoğuruyoruz hamur toplanınca 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip hamura yediriyoruz.
Daha sonra hamurumuzu 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz ben yarım saat dinlendirdim mayasız pastaları da dinlendiriyorum daha hoş oluyor
Dinlenen hamurumuzu elimizle yuvarlıyoruz 13 bezeye ayırıyoruz bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve ortaya kadar kesik atıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp sürüyoruz.
Susam serpiyoruz.
Evvelden ısıttığımız 180 derece fırında 30 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
Fırından çıkınca üzerine bir bez örterek dinlendiriyoruz ve servise hazır ,afiyet olsun
Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst