AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Peynirli Poğaça (Kıyır Kıyır)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Peynirli Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı (Margarinde olabilir eritmeden kullanılacak)
1 çay bardağı yoğurt (Çay bardağı ölçüsü 150mm)
1 çay bardağı zeytinyağ (Sıvı yağda olabilir
1 dolu yemek kaşığı sirke
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine kullanılacak)
1 çay bardağı beyaz peynir (Ben migros beyaz peynir kullandım)
Maydanoz 1 tutam (Ben kullanmadım)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı un (Bardak ölçüsü 200mm)
Unu azar azar koyalım undan una fark olabilir
Üzeri için;
Susam
Çörek otu

Peynirli Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, sirke ve tuzu koyalım elimizle karıştıralım.
Unu ve kabatma tozunu koyalım yumuşak bir hamur oluyor yoğuralım.
En son peynirimizi elimizde ufalayarak karıştıralım.
Hamurumuzdan yumurta kadar koparalım avucunuzun içinde yassılaştırarak d hali verip, kapatalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 175 derecede pişirelim.
Saklama kabında uzun mühlet tazeliğini koruyan bir poğaçadır kendileri. Sahura kahvaltıya bir alternatif olabilir. Güzel ramazanlar diliyorum.
Peynirli Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst