- Konu Yazar
- #1
Peynirli Pişi (Mayasız) Tanımı İçin Gereçler
100 gram beyaz peynir ( içim beyaz peynir kullandım )
100 gram kaşar peyniri
Bir tutam maydanoz
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
Peynirli Pişi (Mayasız) Tanımı Yapılışı
Bir kaba rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir, ince doğranmış maydanoz, un hariç öteki malzemeleride ekleyip ezerek karıştıralım.
Üzerine unu ek ederek yoğuralım toplamda 2. 5 su bardağı un aldı.
Güzelce yoğurduğumuz hamuru 4 eşit modüle bölüp uzun ince şeritler yapalım.
Parmak boyutunda kesip orta ateşteki sıvı yağında devamlı çevirerek pişirelim.
Yüksek ateşte pişirmeyin zira çabuk pişen bir hamur bu kadar pratik bir tanım yapacak olanlara afiyet olsun.
100 gram beyaz peynir ( içim beyaz peynir kullandım )
100 gram kaşar peyniri
Bir tutam maydanoz
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
Peynirli Pişi (Mayasız) Tanımı Yapılışı
Bir kaba rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir, ince doğranmış maydanoz, un hariç öteki malzemeleride ekleyip ezerek karıştıralım.
Üzerine unu ek ederek yoğuralım toplamda 2. 5 su bardağı un aldı.
Güzelce yoğurduğumuz hamuru 4 eşit modüle bölüp uzun ince şeritler yapalım.
Parmak boyutunda kesip orta ateşteki sıvı yağında devamlı çevirerek pişirelim.
Yüksek ateşte pişirmeyin zira çabuk pişen bir hamur bu kadar pratik bir tanım yapacak olanlara afiyet olsun.